Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Serveis funeraris Els serveis mortuoris són les activitats que es duen a terme des de la mort d’una persona fins al moment en què rep sepultura o és incinerada. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Serveis funeraris

Els serveis mortuoris són les activitats que es duen a terme des de la mort d’una persona fins al moment en què rep sepultura o és incinerada.

Cementiri_nínxols

 

Les activitats que es duen a terme es poden subdividir en tres grans apartats:

  • Serveis de cementiri: es tracta d’un servei de prestació obligatòria per part dels municipis (article 26 de la Llei 7/1985). Actualment, el servei de cementiri de Rubí es presta mitjançant gestió directa de l’Ajuntament.
  • Serveis funeraris: comprèn totes aquelles activitats o serveis que es realitzen des que es produeix la defunció d’una persona fins al moment de la seva inhumació o cremació. Els serveis funeraris es presten en règim de lliure mercat.
  • Serveis d’incineració o cremació: són serveis municipals voluntaris que també poden ser prestats per la iniciativa privada. En l’actualitat, a la ciutat de Rubí no es presta aquest servei.

Les famílies sense mitjans econòmics suficients per a poder fer-se càrrec de les despeses tant del servei funerari com del servei de cementiri tenen la possibilitat de sol·licitar el servei de beneficència previst a l’art. 5 de l’Ordenança Fiscal de Prestació de Serveis en el Cementiri Municipal i a l’art. 60 de la vigent Ordenança Municipal de Cementiri i Policia Mortuòria. Per poder ser beneficiari d’aquest servei és necessari comptar amb el corresponent informe emès pels Serveis Socials de l’Ajuntament, que s’haurà de lliurar a l’empresa funerària. 

 

Guia orientativa davant una defunció


La defunció d’un familiar és una circumstància difícil que ens afecta profundament. No obstant això, hi ha certs procediments que hem d’atendre necessàriament i, malgrat el dolor, cal decidir tots els aspectes que fan referència al servei funerari.

L'Ajuntament posa a la teva disposició una guia orientativa per si has de fer front a aquesta situació.

Guia orientativa davant una defunció

 
Enllaços relacionats

T'ha estat útil aquesta pàgina?

1
1