Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mes de la Salut de les Dones Rubí commemora el Dia Internacional d'Acció per a la Salut de les Dones (28 de maig) amb una programació d'activitats que busca la sensibilització del conjunt de la ciutadania. https://www.rubi.cat/ca/temes/salut/mes-de-la-salut-de-les-dones/mes-de-la-salut-de-les-dones/@@images/image/preview

Mes de la Salut de les Dones

Rubí commemora el Dia Internacional d'Acció per a la Salut de les Dones (28 de maig) amb una programació d'activitats que busca la sensibilització del conjunt de la ciutadania.

L'any 1987, més de 700 dones dels cinc continents van participar a Costa Rica a la 5a Trobada Internacional sobre Dones i Salut, on es van comprometre a treballar per promoure canvis que garantissin la salut de les dones al món. Va ser llavors quan es va establir el 28 de maig como a Dia Internacional d'Acció per a la Salut de les Dones.

La salut abasta moltes dimensions: física, emocional, social, sexual... El Mes de la Salut de les Dones posa la mirada en tots aquests àmbits i, a través d'una programació transversal i diversa, busca sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de la cura de la salut en les dones i incidir en la corresponsabilitat de la societat. 

En el darrer any, la pandèmia de la COVID-19 ha evidenciat que cuidar, atendre, segueixen sent tasques principalment femenines i que això té conseqüències negatives sobre la salut de les dones. Entre el 17 de maig i el 2 de juny, els serveis municipals de Salut Pública, Esports, Igualtat i Serveis Socials col·laboren en l'organització d'una desena d'activitats que posen de relleu aquesta realitat i reivindiquen el benestar de les dones de totes les edats.

   

Activitats


Dilluns 17 de maig, a les 17 h
Taller de Txikung

Lloc: Rambla del Ferrocarril

Treballa a l'aire lliure una tècnica per millorar la salut i l'harmonia del cos i de la ment, tot sintonitzant el moviment, la respiració i la concentració.

Ho organitza: Grup de Dones de Rubí

Aforament limitat. Entrada gratuïta amb inscripció prèvia a igualtat@ajrubi.cat. Només has de portar una samarreta blanca i pantalons negres.

Txi kung

    

Del 24 al 27 de maig
Activitats físiques amb el CE Rubí Futbol Sala

Lloc: Instal·lacions municipals

Activitats físiques per millorar la salut de les dones: tallers de reforç de l'esquena i ergonomia, i de relaxació i emocions.

Ho organitza: CE Rubí Futbol Sala

Participants: Usuàries del programa d'Esport per a Tothom

Esquena

    

Dimarts 25 de maig, a les 17.30 h
Visionament del documental "Dones en temps de crisi" i xerrada posterior

Lloc: Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler

Projecte que vol contribuir a fer més visibles les aportacions essencials de les dones en el context de la pandèmia a través dels testimonis i vivències de dones diverses.

Ho organitza: Observatori de les Dones als Mitjans de Comunicació i Ajuntament de Rubí

Aforament limitat. Entrada gratuïta amb inscripció prèvia a igualtat@ajrubi.cat

Dones en temps de crisi

    

Divendres 28 de maig, a les 18 h
Xerrada "Sexualitat madura, sexualitat sàvia"

Lloc: Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler

La sexualitat evoluciona amb l'edat, i la sexualitat madura demana coses diferents. Hem de parlar de sexe savi. Però el sexe es fa amb el cos, per tant, hem de parlar també del cos, concretament del sòl pelvià, el món entre les cames, sens dubte una de les parts més desconegudes del cos de la dona. No sabem res d'ell, no el coneixem ni l'entenem. I no es pot millorar el que no es coneix. Cal entendre la relació entre el sòl pelvià i la sexualitat madura per poder fer els canvis necessaris.

A càrrec de Mireia Grossman, fisioterapeuta especialista en sòl pelvià, fisiosexòloga i osteòpata, autora del llibre El suelo pélvico al descubierto i directora de l'espai de salut Alè.

Aforament limitat. Entrada gratuïta amb inscripció prèvia a salut.publica@ajrubi.cat. Data límit: 27 de maig.

Sexualitat madura

    

Divendres 28 de maig
Jornada d'activitats físiques amb el Club Natació Rubí 

Lloc: Piscina Municipal de Can Rosés

Activitat físiques per millorar la salut de les dones: woman pilates (9.30 h), aiguasalut (10.30 h) i bodyart & health (17.25 h).

Ho organitza: Club Natació Rubí

Participants: Usuàries del Club Natació Rubí 

Pilates

    

Divendres 28 de maig
Jornada d'activitats físiques amb Duet Rubí

Lloc: CEM Duet Rubí

Activitat físiques per millorar la salut de les dones: body balance (9.30 h), aigua mix (9.30 h), zumba (10.30 h), body balance (15.30 h), body pump (17.30 h), body combat (18.30 h) i aigua mix (19.30 h).

Ho organitza: CEM Duet Rubí

Participants: Usuàries de Duet Rubí

Body balance

    

Dilluns 31 de maig, a les 17.30 h
Taula rodona "Activitat física, font de salut"

Lloc: Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler

Reflexió sobre la necessitat de realitzar una pràctica esportiva continuada en el temps i els nombrosos beneficis que l'acompanyen, i sobre la importància de l'activitat física en aquest període de pandèmia i, en particular, en la malaltia del càncer. 

En el marc d'aquesta activitat, es farà un reconeixement a dues persones amb una llarga trajectòria dins el programa d'Esport per a Tothom i que són un referent en relació a la temàtica de la taula rodona.

Participaran a la taula Dora Marta Sosa Alcoba, tècnica esportiva i referent en l’organització d’activitats físiques adreçades a dones; Lourdes Pereira Mañas, coordinadora del programa Esport per a tothom del Club Esportiu Rubí Futbol Sala; la doctora Cira Vera, referent del Pla d’activitat física, esport i salut al CAP Anton de Borja; Aitor González Arrébola, infermer al CAP Anton de Borja; i una persona representant d’Oncolliga.

Aforament limitat. Entrada gratuïta amb inscripció prèvia a esports@ajrubi.cat

Activitat física

    

Dimecres 2 de juny, a les 18 h
Xerrada "La feminització de les cures i les conseqüències en la salut de les dones"

Lloc: Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler

Xerrada a càrrec de Gemma Roces Bellmunt i Laura Provensal Estarellas, psicòlogues de Creu Roja, que tractaran la feminització de les cures –la necessitat de reconèixer-les com a base de la societat, la corresponsabilitat dels homes i els models que generen igualtat– i també les estratègies d'abordatge de les cures –el rol vital de cuidadora familiar i les estratègies de suport a la sobrecàrrega que comporta.

Aforament limitat. Entrada gratuïta amb inscripció prèvia a serveis_socials@ajrubi.cat

CuresExposicions


Segona quinzena de maig
Exposició fotogràfica "El pit al descobert"

Lloc: Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler

Treball de Foto-Film Calella amb fotografies de Glòria Masferrer, Carme Viñals, Robert Lluís i Quim Botey.

L'exposició mostra l'evolució del pit de la dona des de la infantesa fins a la vellesa, en els diferents estats en què el podem trobar, de la salut a la malaltia, i el seu significat iconogràfic.

Hi col·labora: Oncolliga    

El pit al descobert

    

Segonza quizena de maig
Vulvart

Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler

Exposició de Mireia Ferrús Ochando que tracta de visibilitzar la diversitat genital de les persones amb vulva i que parla de la desconnexió que sovint tenim amb aquesta part tan essencial de l'anatomia. El seu coneixement i reconeixement, lluny de tabús i cànons imperants que la limiten, contribueix a millorar la nostra salut física i emocional i a reconciliar-nos amb aquesta part de el cos. 

Vulvart

T'ha estat útil aquesta pàgina?

22
3