Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí Brilla Rubí Brilla és una unitat de l'Ajuntament de Rubí entorn per a la gestió energètica a l’ajuntament i a la ciutat. La seva missió és promoure l'eficiència energètica i l'ús d’energies renovables, la transició energètica i la lluita contra l’emergència climàtica a la ciutat de Rubí. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí Brilla

Rubí Brilla és una unitat de l'Ajuntament de Rubí entorn per a la gestió energètica a l’ajuntament i a la ciutat. La seva missió és promoure l'eficiència energètica i l'ús d’energies renovables, la transició energètica i la lluita contra l’emergència climàtica a la ciutat de Rubí.

Va néixer el 2011 a partir de la voluntat de l'Ajuntament de Rubí d’estendre a tots els sectors de la ciutat els objectius de reducció d'emissions adquirits amb el compromís del Pacte d'Alcaldes (www.eumayors.eu), fixant doncs objectius més ambicions que els originaris d’aquest iniciativa de municipis d’arreu de la EU.

Aquesta missió es desenvolupà amb tot un seguit d’accions concretes de reducció de consums energètics, i d’eficiència en els consums, als següents àmbits:

  • Ajuntament
  • Sector industrial
  • Sector comercial
  • Sector domèstic
  • Sector mobilitat

 

Al llarg d’aquesta trajectòria s’han desenvolupat moltes iniciatives i accions, algunes de pioneres a Catalunya, Espanya i fins i tot a nivell d’Europa, arribant a ser un projecte i ciutat referent en la gestió de l’energia. Monitoratge i  reducció dels consum energètics de l’ajuntament (equipaments i enllumenat públic), contractació  jornades tècniques  amb el teixit industrial, auditories energètiques a llars i comerços, grup de compra agregada d’energia per a comerç i indústria locals, promoció de la mobilitat elèctrica i compartida i dels Plans de Desplaçament d’Empresa, bonificacions fiscals verdes a les ordenances municipals, promoció d’una ordenança solar, mapes energètics de la ciutat, tallers de factura i assessorament a persones amb pobresa energètica, projectes d’estalvi  50/50 a les escoles, projectes d’economia circular als PAES, finestreta d’autoconsum, etc.

A més de les accions directes a tots els àmbits per a reduir consums energètics i emissions també es dediquen esforços a fer pedagogia i conscienciació de la importància i urgència d’aquest objectius i accions de transició energètica tant als actors de la ciutat de Rubí  com a la resta d’administracions locals i en general als actors públics i privats del sector energètic. En aquest sentit, destaca el Congres anual Rubí Brilla (www.congresrubibrilla.cat/), del que ja s’han fet 7 edicions, referent indiscutible a tot l’Estat sobre energia i municipis.

 

Notícies Rubí Brilla

Recull de les últimes notícies més importants que s'han publicat sobre Rubí Brilla.