Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Portal Rubí Eficient El portal vol ser una eina que faciliti la rehabilitació energètica integral dels edificis d’habitatges residencials. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Portal Rubí Eficient

El portal vol ser una eina que faciliti la rehabilitació energètica integral dels edificis d’habitatges residencials.

Un 80% dels habitatges de Rubí, com passa a la resta de l’Estat, són ineficients energèticament, el què vol dir que les persones que hi viuen necessiten consumir molta energia en calefacció i/o refrigeració per a estar-hi en confort.

Amb una rehabilitació energètica integral de l’edifici, actuant sobre façanes i sostres i instal·lant plaques solars, el consum d’energia per a la climatització de casa teva serà molt menor, entre un 30 i un 80% menys, estalviant així molts diners i moltes emissions de CO2.

El portal vol ser una eina que faciliti la rehabilitació energètica integral dels edificis d’habitatges residencials.

Es tracta d’un mapa interactiu que permet conèixer, per edifici, el consum real anual d’electricitat i gas, l’any de construcció o el nombre d’habitatges, entre d’altres aspectes.

Tota aquesta informació permet als professionals relacionats amb la rehabilitació:

  • Detectar quins edificis tenen una millor relació entre la inversió econòmica que cal fer en rehabilitació i l’estalvi econòmic que s’obté.
  • Realitzar els estudis tècnics necessaris per a rehabilitar un edifici de forma més àgil i basant-se en dades de consum reals i no teòriques com es fa normalment.

D’altra banda també permet a la ciutadania interessada en rehabilitar conèixer el consum de la seva comunitat veïnal i si aquest augmenta o disminueix amb els anys o l'eficiència en consum d'energia i aigua comparant amb altres edificis.

I, per a les administracions públiques i planificadors energètics, esdevé també una eina per analitzar, diagnosticar i perfilar millor les polítiques d’estalvi i la reducció d’emissions.

 

Rehabilitem els edificis de Rubí i estalviem diners i emissions!


 

 

Consultes

Consultes, comentaris, valoracions.