Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2n Congrés Rubí Brilla: Canvi de model energètic Eficiència energètica i energies renovables. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

2n Congrés Rubí Brilla: Canvi de model energètic

Eficiència energètica i energies renovables.

2n_Congres_Rubi_Brilla.jpg

 

El 2n Congrés pel canvi de model energètic es reafirma enguany amb la voluntat de convertir-se en una cita de referència per a la ciutadania, empreses i institucions, promovent el debat i l’aportació de coneixements i experiències entorn els aspectes més actuals i d’interès general relacionats amb l’eficiència energètica i les energies renovables.

Els blocs temàtics dissenyats per aquest 2n Congrés s’han escollit pensant en les oportunitats que ens ofereix el nou model energètic a nivell social, econòmic i ambiental, com són: Oportunitats d’ocupació, Autoconsum d’energia, Rehabilitació energètica i Cultura energètica.

En cada bloc, d’una hora de durada, es farà una primera i breu exposició sobre què ha fet i farà Rubí en aquella matèria, per continuar amb una conversa entre dos experts que analitzaran la proposta de Rubí i plantejaran altres mesures que existeixin arreu del territori o en altres països. Els experts escollits per cada bloc temàtic també aportaran dades sobre el potencial impacte de cada mesura i conclouran amb un resum dels passos a seguir o a tenir en compte en l'àmbit local pel desenvolupament de cada mesura proposada.

A la tarda s’ha preparat una taula rodona on es parlarà de la importància d’augmentar la cultura energètica de la societat en general, bàsic i imprescindible per aconseguir un nou model energètic just, sostenible i democràtic.

 

Consulta els ponents d'aquesta edició


L'Ajuntament de Rubí, a través del projecte Rubí Brilla, està treballant per impulsar un canvi de model energètic, demostrant que a escala local es poden emprendre grans i interessants accions en matèria energètica. Des de l’any 2011 s’han aplicat mesures d’estalvi i eficiència energètica en tots els sectors de la ciutat, aconseguint un estalvi en el pressupost municipal d’1,8 M€.

Tot i així, encara queden accions a desenvolupar, precisament en els camps de la rehabilitació energètica i l’autoconsum d’energia en l'àmbit residencial i industrial, que ens hauran de permetre generar gran quantitat de llocs de treball: la rehabilitació energètica i l’autoconsum amb energies renovables ens permetrà ocupar aquelles persones en atur provinents dels sectors més afectats per la crisi econòmica (arquitectes, aparelladors, enginyers, constructors, electricistes, lampistes, etc). Els incentius fiscals són un altre camp que hem de treballar per promoure i facilitar el desenvolupament d’aquestes iniciatives.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0