Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mesa pel Dret a l'Habitatge La Mesa pel Dret a l'Habitatge es va constituir al desembre de 2020 i hi participen entitats de caire social (ASAV, PAH i PAH Les Torres), els grups municipals presents al ple de l'Ajuntament i diferents serveis tècnics municipals. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Mesa pel Dret a l'Habitatge

La Mesa pel Dret a l'Habitatge es va constituir al desembre de 2020 i hi participen entitats de caire social (ASAV, PAH i PAH Les Torres), els grups municipals presents al ple de l'Ajuntament i diferents serveis tècnics municipals.

Què és?


Imatge d'una reunió de la Mesa pel Dret a l'HabitatgePer a l'Ajuntament de Rubí, les polítiques en matèria d'habitatge són una de les prioritats per a l'actual mandat 2015-2019.

Una de les línies d'actuació en matèria d'habitatge és establir espais de participació ciutadana en polítiques d'habitatge. Per aquest motiu, el passat mes de desembre es va constituir la Mesa pel Dret a l'Habitatge, hereva de la Mesa contra els desnonaments, que va estar en funcionament durant el mandat anterior.

A la mesa hi participen, en aquests moments, entitats de caire social que desenvolupen les seves activitats en l'àmbit de l'habitatge com ASAV, PAH, PAH Les Torres, així com els grups municipals presents al ple de l'Ajuntament i diferents serveis tècnics. També es preveu que, depenent dels temes a tractar, puguin participar en les diferents sessions membres i representants d'altres entitats i organismes.

 

Com funciona?


La mesa es reuneix de forma periòdica un cop al trimestre.

El reglament de la Mesa pel Dret a l'Habitatge, que es va aprovar per ple municipal el passat 23 de febrer de 2017, es pot consultar al següent enllaç.

 

Comissió per la pobresa energètica


La Mesa pel Dret a l'Habitatge de Rubí va acordar en la seva constitució la creació de comissions temporals que tractarien temes relacionats amb l'habitatge i altres temes que en deriven.

Durant aquest mandat, el mes de juliol de 2016 es va constituir la primera d'aquestes comissions, que tractava la problemàtica de la pobresa energètica, xacra que afecta una part important de la societat.

Aquesta comissió va estar formada per representants d'entitats socials, com la PAH, la PAH Les Torres, Càrites, ASAV o Creu Roja; representants de grups municipals presents al Ple, i diversos serveis municipals, com Rubí Brilla, l'OMIC, Serveis Socials, Rubí Forma i Habitatge.

 Consulta les actes de la Mesa pel Dret a l'Habitatge 

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0