Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Setmana Europea de la Mobilitat Rubí se suma un any més a la Setmana Europea de la Mobilitat. Entre el 16 i el 22 de setembre de 2022 s'han programat diverses activitats per fomentar una mobilitat més sostenible a la ciutat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Setmana Europea de la Mobilitat

Rubí se suma un any més a la Setmana Europea de la Mobilitat. Entre el 16 i el 22 de setembre de 2022 s'han programat diverses activitats per fomentar una mobilitat més sostenible a la ciutat.

Rubí s’ha adherit de nou a la Setmana Europea de la Mobilitat, una iniciativa que promou hàbits de mobilitat més segurs, sostenibles i saludables, com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric. A la nostra ciutat s’han organitzat tot un seguit d’activitats, que tindran lloc entre el 16 i el 22 de setembre.

L’Ajuntament està treballant per convertir l’avinguda de l’Estatut en un carrer més de la ciutat, on la ciutadania pugui passejar, hi hagi un carril bici i, tot i que la circulació existirà, aquesta sigui més tranquil·la i, de retruc, es generin menys gasos. La voluntat és que l’avinguda de l’Estatut deixi de ser una carretera de pas entre ciutats.

En aquest sentit, una de les propostes més destacades de la Setmana Europea de la Mobilitat serà una jornada festiva a l’avinguda de l’Estatut el diumenge 18 de setembre. 

 

Activitats programades


 • Diumenge 18 de setembre (de 9 a 14 h)
  Avinguda de l'Estatut
  Jornada festiva
  Durant aquesta franja horària, al tram comprès entre la pl. Agricultura i el carrer Basses no es podrà circular en vehicle motoritza (excepte els vehicles que entrin o surtin d'un garatge). El tancament al trànsit d'aquest tram respon a la voluntat d’evidenciar com serà el futur d’aquesta via: un espai amb menys presència de vehicles i més amable, segur i sostenible. 
  • Punt informatiu de RubíBus: a l’avinguda de l'Estatut hi haurà un autobús del servei de transport públic urbà de Rubí i un estand amb informació sobre els nous horaris i freqüències. Es repartiran fundes costumitzades per guardar els títols de transport.
  • Exposició "El transport públic et dona més": la mostra s'articula al voltant de 10 missatges expressats en 20 imatges de la il·lustradora Cristina Bueno, que transmeten emocions i conceptes vinculats als valors i avantatges del transport públic. Les il·lustracions tracten sobre els beneficis del transport públic en relació a la capacitat de transport, la reducció d’emissions contaminants, la salut, la seguretat vial, la lluita contra el canvi climàtic, l’equitat social i la no discriminació, els llocs de treball, l’estalvi en infraestructures, l’economia domèstica i el benestar personal.

 

 • Diumenge 18 de setembre (10 h)
  Punt de sortida: plaça del Mercat
  Bicicletada del Mercat Municipal
  Les inscripcions es poden realitzar a l'Herboristeria Majó fins al 17 de setembre i el mateix dia, una hora abans de la sortida.
  Preu: 1€ per persona. 

 

 • Dijous 22 de setembre (de 10 a 13 h)
  Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler
  Taller del projecte New European Bauhaus
  Primer taller adreçat a les persones grans per seleccionar, cooperativament i en base a diversos paràmetres, tres rutes aptes per a aquest col·lectiu. En una segona sessió, que tindrà lloc a l’octubre, es recorreran aquests itineraris i s'avaluaran tant a nivell tècnic com a nivell de percepció de la gent gran.
  Activitat finançada per l'Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia, que es desenvoluparà amb el suport del Centre de Recerca de Mobilitat CARNET.

 

 • Divendres 23 de setembre (11 h)
  Masia de Can Serra
  Presentació de la Declaració per la segona estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a La Llana
  A càrrec de FEM Vallès.

 

 • Dissabte 15 d'octubre (de 10 a 14 h) NOVA DATA
  Pl. Pearson i pl. Nova Estació
  Saló Urban Rubí
  Circuit de vehicles de transport sostenible: vehicles unipersonals i elèctrics per a totes les edats. Donem a conèixer altres formes noves de moure’t!

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0