Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Illa de vianants L’Ajuntament de Rubí té el convenciment que la ciutat ha de tenir un centre pacificat, una circulació que prioritzi els vianants i que dinamitzi i afavoreixi el teixit comercial. https://www.rubi.cat/ca/temes/mobilitat/illa-de-vianants/illa-de-vianants/@@images/image/preview

Illa de vianants

L’Ajuntament de Rubí té el convenciment que la ciutat ha de tenir un centre pacificat, una circulació que prioritzi els vianants i que dinamitzi i afavoreixi el teixit comercial.

En aquest sentit, la recuperació de l’espai urbà és fonamental. Concretament, les vies que donen prioritat a la circulació de vianants tenen una funció fonamentalment social de suport a les relacions humanes, a l’activitat del comerç local i al gaudi de la ciutadania en general.

Des de fa un anys, Rubí treballa per disposar d’un entorn urbà de qualitat, còmode, accessible, segur i sostenible. Alguns dels carrers i vies que anteriorment eren carrers amb una gran afluència de trànsit rodat, actualment són carrers pacificats amb prioritat per als vianants.

Després de la gran transformació del centre produïda el mandat passat amb l’anterior ampliació de l’illa de vianants (incorporació i transformació urbana del carrer de Maximí Fornés, ampliació i connexió al Mercat pel carrer de Magí Raméntol, i connexió de les places Guardiet i Catalunya), el Consistori segueix apostant per aquesta fórmula d’èxit.

 

Per continuar avançant en aquesta línia de conversió en zona de vianants del centre, a partir del 18 de desembre de 2020 s’amplia la zona de l’illa de vianants i s’hi incorporen quatre nous trams de carrers:
 
 C. Llobateras, entre c. Doctor Turró i c. Cal Príncep
 C. Cervantes, entre c. Cal Príncep i c. Méndez Núñez
 C. Balmes, entre c. Pintor Murillo i c. Llobateras
 C. Doctor Turró

Amb l’objectiu de facilitar la mobilitat en aquest àmbit, s’inverteix el sentit de circulació del tram del carrer de Cal Príncep comprès entre els carrers de Cervantes i de Llobateras. 

Aquesta nova ampliació de la zona peatonal és un actuació recollida al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) de Rubí, que la COVID-19 ha fet accelerar.

 

Quins carrers formen part de l'illa de vianants?


Plànol de l'illa de vianants

 

Qui pot accedir a l'illa?


  • Totes les persones residents empadronades a la zona restringida
  • Els llogaters d’un habitatge, d’un garatge o d’un local comercial a la zona restringida
  • Els titulars d’un habitatge, d’un garatge o local comercial a la zona restringida
  • Els residents i llogaters amb atenció familiar per dependència
  • Aquelles persones que ho necessitin i que presentin una sol·licitud d’autorització temporal i excepcional. Ho hauran de comunicar i justificar de manera presencial a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania o a través de l’adreça de correu electrònic illa@ajrubi.cat amb un màxim de 24 hores anteriors o posteriors a l’entrada a l’illa

 

Com i on es pot sol·licitar l'acreditació de pas?


En aquest apartat trobaràs tota la informació relativa a la sol·licitud d'acreditacions de pas.

 

Normes de circulació a l'illa de vianants


  • Els vianants tenen sempre prioritat davant els vehicles.

  • La velocitat de circulació màxima autoritzada per l'interior de l’illa de vianants és de 10 Km/h.

  • Els vehicles autoritzats poden encotxar i desencotxar persones i/o mercaderies sempre que no dificultin el trànsit i durant el temps mínim necessari per fer-ho. 

 

Càrregues i descàrregues


Qui les pot utilitzar?

Només camions, furgonetes i vehicles comercials, el temps mínim imprescindible per fer la càrrega i descàrrega.

 

Quins dies i a quines hores?

De dilluns a divendres, de 7.30 a 11 h i de 15 a 16 h; i dissabtes, de 7.30 a 11 h. 

 

Quin itinerari he de seguir per arribar a casa meva o al meu comerç?


En aquest apartat pots consultar la relació de carrers inclosos a l'illa de vianants i els diferents itineraris per accedir-hi.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

5
17