Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Setmana Europea de la Prevenció de Residus La Setmana Europea de la Prevenció de Residus és una iniciativa que es realitza simultàniament arreu d'Europa i que té com a objectiu organitzar accions de sensibilització sobre la prevenció de residus durant tota una setmana. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Setmana Europea de la Prevenció de Residus

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus és una iniciativa que es realitza simultàniament arreu d'Europa i que té com a objectiu organitzar accions de sensibilització sobre la prevenció de residus durant tota una setmana.

Edició 2020: del 21 al 29 de novembre


Els residus invisibles són aquells que es produeixen durant el procés de fabricació dels productes. Els consumidors no els veiem, bé perquè queden dins dels productes o bé perquè són residus derivats del procés de producció o funcionament d’aquests. Cal fer-los visibles per comprendre l’impacte ambiental complet que tenen en l’entorn. 

Una part molt important d'aquests residus acaben en abocadors i incineradores perquè no es poden reciclar. Per a una producció i consum sostenibles, els productes han de tenir una vida útil més llarga i ser fàcils de reparar i reciclar. 

Allargar la vida a aquests productes redueix també la necessitat de producció; i per tant la quantitat de residus produïts a través de la fabricació, a més de l'impacte ambiental de les emissions de COque se'n deriven. 

Conèixer aquests residus ens ajuda a prendre decisions informades a l’hora de triar quin producte comprar i a responsabilitzar-nos de la petjada ecològica que deixem al planeta.

Consulta el programa d'activitats!

 

Activitats familiars i a l'aire lliure 


image
Trocatxé

A partir del 21 de novembre 

El geocatxing és un joc que proposa reptes per trobar tresors amagats (catxés). N'hi ha milers per tot el planeta. Comença el joc!

A Rubí tens un catxé amagat que trobaràs després d’un itinerari a peu per la natura propera a la ciutat. És un recorregut d’aproximadament una hora ple d’enigmes, que et permetrà conèixer i gaudir del medi ambient a Rubí fins que descobreixis l’amagatall on hi ha el Trocatxé. Dins d’aquest tresor amagat hi trobaràs petits objectes, que pots intercanviar amb els que tu portis, tal com es pot fer els dissabtes a La Trocalleria. 

Per jugar-hi només necessites un dispositiu amb GPS, bon calçat per anar a la muntanya, i mirar el recorregut de la Xarxa d’Itineraris de Rubí (IT05) si voleu saber quin indret us portarà a descobrir la troballa del tresor (Compte! Aquí hi ha una pista).

 

image
Trastejant en família

Del 21 al 29 de novembre

Trastejades descentralitzades en temps de Covid-19

Engresca la teva bombolla de convivència, sortiu amb pinces i guants a descobrir l'entorn natural de la ciutat, i contribuïu a la millora del medi ambient durant aquesta setmana de reflexió sobre els residus que generem. Esperem que comparteixis les teves fotos trastejant amb família a les xarxes socials de Caçadors de Trastets, l’entitat organitzadora.

Si vols aprofitar per descobrir nous indrets de natura a la ciutat, consulta la Xarxa d’Itineraris de Rubí.

 

Activitats amb inscripció prèvia


image
Qui se l’ha menjat?
 

 Dissabte 21 a les 12 h 

 Dissabte 28 a les 18 h 

Apunta’t amb la teva unitat familiar al joc d'escapament interactiu més misteriós de la setmana i passa una estona divertida esbrinant quina és la recepta per prevenir residus (si és que ets capaç de seguir les passes a qui t'ha pres un dels ingredients, clar!) 

Per fer l'activitat cal disposar d'un ordinador amb càmera i micròfon.

    

image
Dimecres Manetes

Dimecres 25 de novembre

Servei d’autoreparació de petits aparells elèctrics i electrònics. No cal saber-ne gaire, només que reservis cita i portis el teu aparell; un expert t'explicarà com reparar-lo i tindràs les eines per fer-ho.

Visita l'apartat del Dimecres Manetes per saber-ne més.

Clica l'hora que t'interessi i omple el formulari per reservar la teva plaça:

  18 h  I  18.30 h  I  19 h  I  19.30 h  I  20 h  I  20.30 h

  

image
EcoTallers (virtuals) en clau de Re
 

Les formacions són en directe i a través de la plataforma Google Meet. Cal inscripció prèvia per rebre les claus d'accés a l'aula virtual.

Visita l'apartat d'EcoTallers per saber-ne més.

Manteniment i reparació d'aspiradores i assecadors

  • Dilluns 23 a les 18 h
  • Aprèn què necessites per fer les reparacions bàsiques d’aquests aparells i com s’han de mantenir per allargar-los la vida.
  • Clica aquí per inscriure't al taller

Reparació i reacondicionament de mobles

  • Dimecres 25 a les 18 h
  • Tens algun moble que balla? Descobreix com fer aquests ajustos o reparar rascades i cops perquè tornin a estar com nous. Fins i tot es poden aprofitar els desperfectes per donar-los un nou estil.
  • Clica aquí per inscriure't al taller

Manteniment i reparació de cafeteres i torradores

 

La Trocalleria es mou


image
Durant aquesta setmana, amplia les ubicacions habituals, per apropar-te aquest punt d’intercanvi on pots trobar centenars d’oportunitats a canvi de portar aquells objectes que tens en bon estat, però ja no necessites.
 

 Ds 21, de 10.30 a 14 h - Rambla del Ferrocarril (ubicació habitual)  

 Dl 23, de 16 a 19 h - AV de Can Fatjó 

 Dt 24, de 9 a 13 h - Plaça del Progrés 

 Dc 25, de 16 a 19 h - CAP Mútua 

 Dj 26, de 9 a 13 h - Plaça de Ca n'Oriol 

 Dv 27, de 16 a 19 h - Plaça de Josep Sapés 

 Ds 28, de 10.30 a 14 h - Plaça de Catalunya (ubicació habitual) 

 

Edicions anteriors a Rubí


T'ha estat útil aquesta pàgina?

6
0