Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Moda circular Del 19 al 27 de novembre descobreix accions i iniciatives per fer circular el tèxtil. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Moda circular

Del 19 al 27 de novembre descobreix accions i iniciatives per fer circular el tèxtil.

Logotip SEPREl sector del tèxtil és un dels més grans consumidors de recursos del món i té un enorme impacte ambiental i climàtic: si bé es venen 100.000 milions de peces de roba cada any al món, es reciclen menys de l’1 % dels residus tèxtils.

A Catalunya cada persona consumeix anualment entre 21,5 i 26 kg de roba, però només recollim selectivament el 12 % dels residus tèxtils, un percentatge molt allunyat del de les altres fraccions de residus. Això implica que la gran majoria dels nostres residus tèxtils van a parar al contenidor de la resta, s’incineren o es llencen a un abocador. Aquest fet representa la pèrdua de molts recursos que es podrien haver mantingut o reincorporat al sistema productiu. 

La moda circular és aquella que permet la durabilitat, la reutilització i el reciclatge dels productes. Hi ha estratègies per aconseguir que la teva roba circuli que són al teu abast! Consumir productes elaborats amb matèries sostenibles o elaborats amb una producció amb baix consum de recursos, fer circular els productes tèxtils entre la comunitat o donar-los un destí final on s’aprofitin aquests residus i es transformin altre cop en recursos. T’hi sumes?

 

Ets de les persones que compra roba cada temporada? Fes que la teva moda sigui circular!


 Pictogrames SEPR 

 

La moda circular és aquella que ens permet que la roba i el calçat allarguin la seva vida. A la ciutat hi ha recursos i opcions per aconseguir-ho:

 

Reutilització 

Un cop has fet servir la roba, es pot seguir aprofitant en mans d’altres persones com a producte de segona mà. Pots portar-la a l'Àrea de reutilització de la deixalleria de Cova Solera o al servei de reutilització setmanal de La Trocalleria on podràs intercanviar-la per altres productes. 

També existeixen grups informals a les xarxes socials en què pots donar o acceptar donacions de productes de segona mà com el grup de FaceBook No lo tiro, te lo regalo o el de WhatsApp The Big Family Rubí. 

 

Preparació per a la reutilització: allargar la vida dels productes arranjant-los

Quan arregles una peça de roba que t'agrada i encara et va bé, en lloc de llençar-la, o quan la transformes per donar-li un nou ús, n’allargues la vida útil i redueixes l’impacte ambiental.

 Consulta el mapa interactiu amb els comerços de la ciutat on pots reparar roba i calçat.

 

Recollida selectiva

Si ja no podem aprofitar ni allargar més l’ús d’una peça de roba és a les nostres mans facilitar que altres persones la puguin aprofitar, o bé que es puguin recuperar els teixits i materials que la formen per reciclar-los si fem servir els contenidors específics de recollida de roba.

 

T'ha estat útil aquesta pàgina?

6
0