Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Què és la SEPR? La Setmana Europea de la Prevenció de Residus és una iniciativa que es realitza simultàniament arreu d'Europa i té com a objectiu organitzar accions de sensibilització sobre la prevenció de residus. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Què és la SEPR?

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus és una iniciativa que es realitza simultàniament arreu d'Europa i té com a objectiu organitzar accions de sensibilització sobre la prevenció de residus.

Comunitats circulars, comunitats sostenibles.
Suma't a un món amb menys residus! Logotip Setmana Europea

Aquest 2021 posem l’accent en les comunitats circulars, grups o iniciatives petites, grans, locals o globals que s’organitzen per prevenir residus. Aquestes iniciatives destaquen per aspectes com la col·laboració i el treball en equip dels projectes que es duen a terme amb la finalitat d'aconseguir un canvi de model productiu i de consum sostenibles. 

La ciutadania en particular, el barri, les entitats, la comunitat educativa, les mateixes institucions o empreses i comerços..., tots aquests agents podem participar i promoure accions que redueixin la generació de residus, i construir i gaudir dels avantatges de pertànyer a comunitats més sostenibles. 

Mercats d'intercanvi o de segona mà, recollida solidària de joguines de segona mà, projectes de socialització o intercanvi de llibres, donacions de bosses de roba entre famílies en els canvis de temporada, punts de recollida d'oli de cuina per al projecte Rubiclak d'APDIR, formar part de la xarxa de compostatge de la ciutat... són alguns dels projectes que es desenvolupen anualment al municipi. Alguns d’ells tenen finalitats solidàries i econòmiques, però també motivacions mediambientals per aprofitar els recursos i reduir residus.

  Et sumes a un món amb menys residus? Coneix, participa i difon la tasca de les comunitats circulars.

 

Edicions anteriors a Rubí

 2020 · Els residus invisibles 
 2019 · Canvia els teus hàbits, redueix els residus  
 2018 · Reduïm els perillosos  
 2017 · Donem-li una nova vida 
 2016 · Envasos, utilitza'n menys 
 2015 · Fer més amb menys  

T'ha estat útil aquesta pàgina?

6
0