Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Fotos i vídeos Píndoles mediambientals en format vídeo i recull d'imatges dels millors moments de la setmana perquè els puguis reviure i compartir. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Fotos i vídeos

Píndoles mediambientals en format vídeo i recull d'imatges dels millors moments de la setmana perquè els puguis reviure i compartir.

Has participat de les activitats? Tu també fas accions per promoure la prevenció de residus? Anima't a compartir les teves fotografies i vídeos a les xarxes amb les etiquetes:

#ewwrcat  #comunitatscirculars  #rubiresiduzero  #economiacircular

 

Cooperatives de consum responsable

Les cooperatives de consum responsable són comunitats circulars que ens permeten reduir l’impacte dels residus al medi ambient. Ens ho explica la Laia, membre de la cooperativa Toca Terra.

  Mira el vídeo al canal de YouTube de l'Ajuntament de Rubí

Hi col·labora: Cooperativa de consum Toca Terra

 

Recooperem

La Marizel, cuinera de l’Escola Mossèn Cinto, ens explica el projecte Recooperem, una iniciativa circular i solidària impulsada pel Consell Comarcal i el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, on actuen diferents agents per tal de reduir el malbaratament alimentari i aprofitar productes de primera qualitat.

 Mira el vídeo al canal de YouTube de l'Ajuntament de Rubí 

Hi col·labora: Campos Estela

 

Compra d'aprofitament alimentari

El malbaratament alimentari és un problema present al nostre dia a dia. La Marta ens explica com aprofita les promocions que fan els establiments de Rubí a les seves botigues o en apps per tal d’aprofitar aliments que encara estan en bon estat. 

 Mira el vídeo al canal de YouTube de l'Ajuntament de Rubí 

Hi col·labora: Marta Recolons

 

Encara podem donar molt de joc!

La Cristina, treballadora de l'Associació de Solidaritat i Ajuda Veïnal (ASAV), ens explica en què consisteix Encara podem donar molt de joc! Un projecte d’economia circular que funciona durant tot l'any, en el qual participa la ciutadania de Rubí donant una segona vida a moltes joguines.

 Mira el vídeo al canal de YouTube de l'Ajuntament de Rubí 

Hi col·labora: ASAV

 

Grups en xarxa de reutilització d’objectes

Allargar la vida de productes com mobles, roba, objectes de la llar o aparells electrònics és més fàcil gràcies a comunitats circulars com el grup de Facebook No lo tiro te lo regalo, el de WhatsApp The Big Family, el servei de La Trocalleria… El Daniel ens explica la seva experiència dins un d'aquests grups i els seus beneficis.

 Mira el vídeo al canal de YouTube de l'Ajuntament de Rubí 

Hi col·labora: Grup de Facebook No lo tiro te lo regalo

 

Com compres compta!

Els enviaments a domicili van en augment i, amb ells, l’augment de sobreembalatges, productes que es converteixen immediatament en residus. Pensar bé on comprar té moltes implicacions mediambientals i econòmiques. 

 Mira el vídeo al canal de YouTube de l'Ajuntament de Rubí 

T'ha estat útil aquesta pàgina?

3
0