Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Compostatge casolà Cada rubinenc genera 1,12 kg de residus diaris, dels quals un 40% són matèria orgànica. Sense adonar-nos-en, estem abocant al contenidor un material molt valuós per al nostre hort o jardí. https://www.rubi.cat/ca/temes/medi-ambient/residus/prevencio-i-reutilitzacio/compostatge-casola/compostatge-casola/@@images/image/preview

Compostatge casolà

Cada rubinenc genera 1,12 kg de residus diaris, dels quals un 40% són matèria orgànica. Sense adonar-nos-en, estem abocant al contenidor un material molt valuós per al nostre hort o jardí.

El compostatge casolà o autocompostatge és la transformació de les restes orgàniques de la cuina, del pati o de l’hort, al mateix lloc on es produeixen, evitant els desplaçaments. Gràcies al compostador, una caixa on podem abocar restes d’aliments i del jardí, s’imita el procés natural de transformació de les restes orgàniques, obtenint compost a casa nostra, de manera que es fomenta la recuperació i valoració d’aquest residu en la mateixa llar.

El compost és un adob orgànic 100% natural, molt ric en nutrients i que ens pot arribar a fer estalviar entre un 30 i un 70% del consum anual d’aigua, ja que una capa de 5 cm de compost fa augmentar l’estructura del sòl i la capacitat de retenció d’aigua. A més, l’autocompostatge ens permet estalviar diners, ja que ens evita comprar sacs de terra i bosses d’escombraries. De mitjana, una família de 3 persones amb un petit jardí sol obtenir uns 140 kg de compost anualment.

El procés de compostatge no és un procés ràpid (el primer compost triga 6-9 mesos en fer-se. Un cop extrets els primers sacs, el període de compostatge es redueix a 3- 4 mesos) però tot i així resulta molt còmode. En primer lloc, ens evita haver d’anar diàriament a llençar les escombraries, ens facilita la recollida selectiva a la cuina, no té cap despesa de manteniment i, en contra del que puguem pensar, no fa pudor. 

 

 Compostatge casolà

 

A Rubí fem compost!


Si vols ser compostaire, pots informar-te de la nostra campanya anual a través del correu electrònic compostatge@ajrubinet.cat o trucant al Telèfon Verd 900 130 130.

Formar part dels compostaires de la nostra ciutat suposa una reducció a la taxa d'escombraries del 20%, a part d'un benefici ambiental. Consulta els detalls sobre la reducció.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

1
0