Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Prevenció i reutilització El millor residu és aquell que no es produeix. En aquest sentit, la prevenció i la reutilització són claus per evitar la generació de residus. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Prevenció i reutilització

El millor residu és aquell que no es produeix. En aquest sentit, la prevenció i la reutilització són claus per evitar la generació de residus.

Segons l’Agència de Residus de Catalunya es considera prevenció de residus tota aquella acció que tingui com a finalitat evitar la generació de residus o bé disminuir-ne la seva perillositat.

L’any 2020 es van generar 35.000 tones de residus a Rubí. Gràcies a la recollida selectiva es van aconseguir recuperar un 38,72 % d’aquests materials. Diàriament, generem una gran quantitat de residus innecessaris que cal gestionar. Aquesta gestió és molt costosa, no només a nivell econòmica, sinó també a nivell ambiental. Per aquest motiu és important tenir en compte quins d'aquests es produeixen a la nostra llar i reflexionar sobre el nostre model de consum. A Rubí treballem per arribar a no generar tots aquests residus de manera prioritària.  Aquest treball es tradueix en campanyes de sensibilització.

També podeu consultar i descarregar altres recursos relacionats amb la prevenció de residus.

Reutilitzar és l'acció que consisteix en utilitzar novament un residu en la seva forma original per al mateix ús o per un altre. Cada dia arriben a les deixalleries aparells electrònics, mobles i altres estris o andròmines que, amb una senzilla reparació, podrien haver allargat la seva vida útil.

Actualment, la reutilització i la preparació per a la reutilització és una via essencial per allargar la vida dels productes i materials i, per tant, en la prevenció d'aquests com a residus. 

 

Dimecres Manetes

Servei d'assessorament i autoreparació de petits aparells elèctrics i electrònics

EcoTallers en clau de Re

Els EcoTallers en clau de Re són tallers gratuïts i oberts a tota la ciutadania on treballem per allargar la vida als objectes, productes i materials per aconseguir reduir la generació de residus.

La Trocalleria

La Trocalleria és un espai on es poden intercanviar objectes, allargant la seva vida útil i prevenint residus.

Compostatge casolà

Cada rubinenc genera 1,12 kg de residus diaris, dels quals un 40% són matèria orgànica. Sense adonar-nos, estem abocant al contenidor un material molt valuós per al nostre hort o jardí.

Punts d'intercanvi de llibres

Hi poden haver molts motius pels quals et vulguis desprendre d'un llibre... però pensa que, de ben segur, hi ha algú a qui li pugui interessar!

Guies de prevenció de residus

Una col·lecció de guies que tenen com a objectiu incidir en els diferents àmbits de generació de residus per reduir-ne la producció, així com per disminuir l'impacte de la ciutat de Rubí al planeta.