Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Selecció de residus Cada rubinenc genera un promig d'1,12 kg de residus al dia. La correcta selecció d'aquests residus en permet la seva transformació en altres productes útils. https://www.rubi.cat/ca/temes/medi-ambient/residus/gestio-de-residus/seleccio-de-residus/seleccio-de-residus-1/@@images/image/preview

Selecció de residus

Cada rubinenc genera un promig d'1,12 kg de residus al dia. La correcta selecció d'aquests residus en permet la seva transformació en altres productes útils.

Contenidor verd: vidre

El contenidor verd és el contenidor del vidre. Aquesta fracció representa el 8% en pes de les vostres escombraries i es tracta d’un material 100% reciclable. L’any 2014 es van recollir 1013 tones de vidre a la ciutat.

Contenidor blau: paper i cartró

El contenidor blau és el contenidor del paper i del cartró. Aquesta fracció representa el 9,5% del pes de les nostres escombraries. L’any 2014 es van recollir 1.122 tones de paper a la ciutat.

Contenidor groc: envasos

El contenidor groc és el contenidor dels envasos i és present a la ciutat des del maig del 2008, sent l’últim contenidor que es va implantar a la ciutat. Aquesta fracció representa el 10% en pes de les nostres escombraries però ocupa un volum considerable. A Rubí, en un any s’han recollit 916 tones d’envasos.

Contenidor marró: matèria orgànica

El contenidor marró o beige és el contenidor de la fracció orgànica. La recollida selectiva de la matèria orgànica suposa un benefici ambiental destacat, ja que representa el 38% del pes total de les nostres escombraries. L’any 2014 es van recollir 2.987 tones de matèria orgànica a la ciutat.

Residus especials

Hi ha residus que no es poden llençar als contenidors de paper i cartró, vidre, envasos, matèria orgànica o resta i cal portar-los a les deixalleries.