Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Contenidor verd: vidre El contenidor verd és el contenidor del vidre. Aquesta fracció representa el 8% en pes de les vostres escombraries i es tracta d’un material 100% reciclable. L’any 2014 es van recollir 1013 tones de vidre a la ciutat. https://www.rubi.cat/ca/temes/medi-ambient/residus/gestio-de-residus/seleccio-de-residus/contenidor-verd-vidre-1/contenidor-verd-vidre/@@images/image/preview

Contenidor verd: vidre

El contenidor verd és el contenidor del vidre. Aquesta fracció representa el 8% en pes de les vostres escombraries i es tracta d’un material 100% reciclable. L’any 2014 es van recollir 1013 tones de vidre a la ciutat.

contenidor verd.jpeg

 

Què llencem al contenidor de vidre?


  • Ampolles de vidre
  • Pots i flascons de conserves, melmelades o salses
 
Les bombetes i fluorescents no es poden llençar al contenidor del vidre ja que incorporen materials perillosos pel medi ambient. Per això, podeu portar-los a les deixalleries ja que es tracta de residus especials.
 

Què se’n fa del vidre recollit?


Els camions de recollida del vidre el transporten fins a les instal·lacions de l’empresa Santos Jorge S.A. , segons marca el conveni amb Ecovidrio. Aquesta empresa separa els vidres per colors i se li treuen els residus que no haurien d’haver-se llençat al contenidor verd, així com els accessoris de les ampolles, sobretot taps, plàstics i etiquetes. Finalment, s’esmicola el vidre i es fon, convertint-lo en matèria primera per a la fabricació de nous envasos.

 

Per què és important separar el vidre?


El vidre és un material 100% reciclable, per tant, 1 kg de vidre usat donarà 1 kg de vidre reciclat. Un altre factor important a destacar és l’estalvi energètic, ja que amb el reciclatge gastem un 26.6% menys d’energia de la que seria necessària per produir la mateixa quantitat de vidre nou. També es redueix en un 20% les emissions contaminants a l’atmosfera i en un 50% la contaminació de les aigües. En total, podem dir que una tona de vidre reciclat evita el consum de 100 kg de petroli i 1200 kg de matèries primeres.

 

La reutilització del vidre


El reciclatge és una molt bona opció per al vidre utilitzat, però encara és millor reutilitzar-lo. Els envasos de vidre es poden reutilitzar entre 40 i 60 vegades, reduint a un 5% la despesa energètica que ens faria falta per reciclar-ho.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0