Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Recollida d'oli usat L'oli vegetal que emprem per cuinar no s’ha de tirar mai per l’aigüera, atès el seu caràcter contaminant i la dificultat que representa eliminar-lo. https://www.rubi.cat/ca/temes/medi-ambient/residus/gestio-de-residus/recollida-doli-usat/recollida-doli-usat/@@images/image/preview

Recollida d'oli usat

L'oli vegetal que emprem per cuinar no s’ha de tirar mai per l’aigüera, atès el seu caràcter contaminant i la dificultat que representa eliminar-lo.

Què has de fer amb l'oli de cuina usat?


Guarda l'oli usat i porta'l al punt de recollida

L'oli de cuina que ja no es pot aprofitar, el pots abocar en un recipient i portar-lo a qualsevol de les deixalleries  de la ciutat dins del seu horari d'atenció a la ciutadania.

Si disposes d'un contenidor Claki, un cop el tinguis ple, a més de les deixalleries el pots portar al punt de recollida més proper i et proporcionaran un altre de buit:

  • Dependències municipals: Ajuntament, Biblioteca Mestre Martí i Tauler, Rubí Forma, Serveis a les persones i Serveis territorials.
  • Entitats i associacions: Associació veïnal Ca n'Oriol, Associació veïnal al Portal de Ca n'Oriol i Crac!
  • Si formes part de la comunitat educativa, també pots canviar Clakis plens per buits a la teva escola o institut. Participen del projecte totes les escoles públiques del municipi, totes les escoles concertades, tots els instituts i el CEE Ca n'Oriol. Demana més informació al teu centre educatiu sobre els dies i les ubicacions dels punts de recollida.
 
Recuperem i reciclem l'oli de cuina usat

El personal del projecte Rubiclak el recollirà i s'encarregarà de què se sotmeti al tractament necessari perquè es recicli convertint-se en biodièsel, un combustible que prové d'un recurs renovable i esdevé menys contaminant que els combustibles fòssils.

 

El projecte Rubiclak


És un projecte gestionat per APDIR que, alhora que contribueix a la recollida selectiva d'aquest residu altament contaminant i evita la contaminació de les aigües (amb el benefici mediambiental que això comporta), genera llocs de treball per a persones amb diversitat intel·lectual residents a Rubí.

  RECORREGUT OLI-01.jpg

 

L'oli abocat al medi natural té un greu impacte ambiental


L'oli vegetal que emprem per cuinar no s’ha de tirar mai per l’aigüera, atès el seu caràcter contaminant i la dificultat que representa eliminar-lo. Quan llencem els olis al clavegueram van a parar a les estacions depuradores d’aigües residuals, perjudicant el seu rendiment, ja que és molt difícil degradar l’oli a les depuradores biològiques. L’oli de cuina genera espumes i elements en suspensió que dificulten la depuració de l’aigua. En cas que l’oli arribés al riu, produiria un impacte molt negatiu en l’ecosistema, ja que es crearia una fina capa superficial sobre els rius, que impedeix els intercanvis gasosos entre l’aigua i l’atmosfera, alterant el medi aquàtic.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

4
0