Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Gestió de residus Rubí disposa de cinc contenidors de recollida selectiva de residus: matèria orgànica, vidre, paper i cartró, envasos i resta. https://www.rubi.cat/ca/temes/medi-ambient/residus/gestio-de-residus/gestio-de-residus-1/@@images/image/preview

Gestió de residus

Rubí disposa de cinc contenidors de recollida selectiva de residus: matèria orgànica, vidre, paper i cartró, envasos i resta.

On llencem?

 

Cadascuna d’aquestes fraccions cal que es reculli de forma separada, per tal de poder transformar els residus en nous recursos.

Cadascun dels contenidors són recollits per camions diferents, els quals són transportats a les plantes de tractament corresponent.

Al terme municipal de Rubí hi ha 525 emplaçaments de contenidors, on sempre s’hi ubica, almenys, un contenidor de matèria orgànica i un de resta. En un gran percentatge de casos també s’hi troben les altres fraccions.

 

Telèfon Verd

 

Selecció de residus

Cada rubinenc genera un promig d'1,12 kg de residus al dia. La correcta selecció d'aquests residus en permet la seva transformació en altres productes útils.

Deixalleries

Els residus que no es poden llençar als contenidors situats a la via pública s'han de portar a les deixalleries.

Recollida d'esporga

Servei gratuït de recollida de branques de l’esporga d’arbres i arbustos al portal de casa.

Recollida de piles

Les piles són residus altament perillosos que necessiten un tractament especial, ja que contenen metalls pesants com el mercuri, el plom o el cadmi.

Recollida d'oli usat

L'oli vegetal que emprem per cuinar no s’ha de tirar mai per l’aigüera, atès el seu caràcter contaminant i la dificultat que representa eliminar-lo.