Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Prevenció de residus i reciclatge Adoptar un estil de vida "Residu Zero” i seleccionar correctament els residus és a l’abast de tothom i es concreta amb petits gestos quotidians. T’hi apuntes? https://www.rubi.cat/ca/temes/medi-ambient/residus/diadelaterra/programacio/prevencio-de-residus-i-reciclatge/@@images/image/preview

Prevenció de residus i reciclatge

Adoptar un estil de vida "Residu Zero” i seleccionar correctament els residus és a l’abast de tothom i es concreta amb petits gestos quotidians. T’hi apuntes?

Dissabte 24 d’abril de 10.30 a 14 h
La Trocalleria (especial intercanvi de llibres)
Plaça de Catalunya 

Vine a intercanviar objectes que ja no necessites, però que estan en bon estat per altres que han donat altres ciutadans. A La Trocalleria hi ha de tot: roba, llibres, objectes per a la llar i moltes joguines per intercanviar! Amb motiu de la celebració de Sant Jordi hi haurà un espai dedicat a l’intercanvi de llibres de segona mà. Sabies que La Trocalleria funciona cada dissabte? Clica aquí per a més informació.   

Hi col·labora: Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler.

 

Dia de la TerraDissabte 24 d’abril de 10 a 14 h
Una mirada cívica al nostre entorn natural
Can Xercavins i el Torrent dels Alous

Després dels beneficis físics i mentals que ens han aportat les sortides i passejades per l’entorn natural de la ciutat, sempre hi ha qui per tota paga hi deixa brutícia i irresponsabilitat. Per això, vine a fer de caçador o caçadora de trastets amb tota la família! Les agents pel civisme t’explicarem la nostra tasca i et proporcionarem el material necessari perquè el passeig d’avui es converteixi en una jornada de neteja i promoció del civisme.

 Passejada 1: inici de l'itinerari a Can Xercavins 
 Passejada 2: inici de l'itinerari al Torrent dels Alous per Ca n'Oriol 

Hi col·labora: Caçadors de Trastets i el Servei de Relacions Ciutadanes i Proximitat.

 

Del 26 al 30 d’abril de 16 a 20 h
La Trocalleria es mou

Vine a intercanviar objectes que ja no necessites però que estan en bon estat per altres que han donat altres ciutadans. A La Trocalleria hi ha de tot: roba, llibres, objectes per a la llar i moltes joguines per intercanviar! Sabies que La Trocalleria funciona cada dissabte? Clica aquí per a més informació.

  • Dilluns 26: Plaça del Pla dels Segadors (Vint-i-cinc de Setembre)
  • Dimarts 27: Plaça d'Aragó (Ca n'Oriol)
  • Dimecres 28: Carrer de Prat de la Riba (CAP Mútua)
  • Dijous 29: Plaça de la Constitució (Les Torres)
  • Divendres 30: Avinguda de Castellbisbal (Centre Cívic de Can Fatjó)

 

Dia de la TerraDimecres 28 d'abril de 18 a 19.30 h
Taller de compostatge
Aula virtual

Aprèn a fer el teu propi adob per a l’hort i jardí de casa. Podràs adquirir un compostador per només 20 € (fins a esgotar existències). Aprofita les reduccions de la taxa de residus si ets “compostaire”. Clica aquí i amplia informació sobre la pràctica del compostatge casolà. A Rubí, de les restes orgàniques, en fem compost! 

Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Places limitades.

  

Dimecres 28 d’abril de 18 a 21 h
Dimecres Manetes
Ateneu Municipal (carrer de Xile, 1)

Assessorament i ajuda d’un professional en la reparació de petits electrodomèstics. Porta la teva torradora, màquina d’afaitar, videoconsola, tauleta... i, si es pot reparar, ho farem junts! Sabies que hi ha Dimecres Manetes cada dimecres? Clica aquí per a més informació.

Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Aforament limitat. 

 

Dia de la TerraDimecres 28 d’abril a les 18 h
Presentació del llibre: Si el cel es tornés vermell
Biblioteca Mestre Martí Tauler (carrer d'Aribau, 5)

Imagineu-vos que un dia us lleveu i veieu que, incomprensiblement, el cel s'ha tornat vermell! Totes les televisions, tots els diaris, tothom en parla a les xarxes... No hi ha cap altra notícia al món. Passen els dies i el cel continua sent vermellíssim. I els científics asseguren que això és degut a les emissions de gasos a causa de l'activitat humana. I n'aporten proves irrefutables.

El canvi climàtic no és el problema més important, és l'únic problema que ens ha d'importar. I ara és el moment d'actuar. La presentació serà a càrrec de l'autora Cori Calero, periodista i divulgadora científica, especialitzada en periodisme ambiental i en canvi climàtic.

Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Aforament limitat.

Hi col·labora: Biblioteca Mestre Martí Tauler.

 

Dijous 29 d’abril de 18 a 19 h
Aquest residu, on va? Separació de residus i resolució de dubtes
Aula virtual

“Més o menys tinc clar com reciclar, però hi ha coses que...” Aclarirem aquells dubtes que mai ens traiem del cap! Xerrada virtual entorn de les curiositats del reciclatge a la llar. 

Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Places limitades. 

Hi col·labora: Consorci de Residus del Vallès Occidental.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0