Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La flora i fauna de Rubí a través de l’objectiu El Grup Fotogràfic el Gra va reunir dissabte passat més d’una vintena de persones per explorar els entorns naturals de la ciutat i aprendre a capturar amb la càmera la flora i la fauna locals. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La flora i fauna de Rubí a través de l’objectiu

El Grup Fotogràfic el Gra va reunir dissabte passat més d’una vintena de persones per explorar els entorns naturals de la ciutat i aprendre a capturar amb la càmera la flora i la fauna locals.

Les persones participants van fotografiar l’entorn natural de Rubí.
Les persones participants van fotografiar l’entorn natural de Rubí

Rubí és una ciutat privilegiada: compta amb un entorn natural variat i extens que pot passar desapercebut, però, quan t’hi endinses, no et deixa indiferent. La celebració del Dia de la Terra d’enguany posa al centre aquesta diversitat de flors, plantes, arbres i animals autòctons, donant-los a conèixer i aprenent a cuidar-los. 

És en aquest marc que el Grup Fotogràfic el Gra va organitzar dissabte passat una excursió fotogràfica per aprendre a capturar tot tipus de flora i fauna per l’entorn de Can Xercavins. Aquesta entitat fundada el 1966 compta amb molta experiència en el camp fotogràfic, i actualment organitzen una diversitat de sortides al medi natural, caminades, excursions nocturnes, projeccions i exposicions, totes elles amb la fotografia com a denominador comú. L'entitat és oberta a qui vulgui participar, de manera que qualsevol persona interessada només ha d’adreçar-se a l’Antiga Estació i informar-se de les moltes activitats que plantegen.

L’excursió va comptar amb més de vint persones de totes les edats, unides per la curiositat per la fotografia natural. La sessió va tenir una durada de 3 hores, durant les quals tots els participants van gaudir d’una caminada calmada i tranquila pels voltants de Can Xercavins. L’objectiu era posar atenció al seu voltant per pensar si en podia sortir alguna fotografia bona, tot admirant la gran diversitat de l’entorn.

Durant la jornada matinal, el personal del Gra aconsellava en la tècnica fotogràfica a aquelles persones participants que tot just s’iniciaven en aquest món. Aprofitaven una rosella, un trèbol o una abella aturada a una flor per intentar capturar aquell moment únic que ofereix la natura rubinenca. Mentre aprenien a regular els paràmetres més bàsics de la seva càmera, creaven imatges artístiques i boniques de l’entorn natural de Rubí, digne de ser fotografiat i immortalitzat.

Objectius de Desenvolupament sostenible