Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Fira de la Terra a Rubí Entitats, pagesia i comerços locals es troben per celebrar la 8a edició de la Fira de la Terra i prendre consciència sobre la importància del medi ambient a la ciutat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La Fira de la Terra a Rubí

Entitats, pagesia i comerços locals es troben per celebrar la 8a edició de la Fira de la Terra i prendre consciència sobre la importància del medi ambient a la ciutat.

Mercat de Pagesia. Fira de la Terra, 2019.
Mercat de Pagesia. Fira de la Terra, 2019

Del 22 d'abril a l'1 de maig, el Consistori celebra el Dia de la Terra amb l'organització d’una trentena d’activitats sota la temàtica de la flora i la fauna a Rubí. L'acte central de la programació serà aquest dissabte 30, quan tindrà lloc la Fira de la Terra entre les 10 i les 14 h a les places de Pearson i la Nova Estació.

Aquelles persones que s’hi apropin podran trobar parades de comerços que ofereixen productes ecològics i de proximitat de la ciutat com La Bona Fruita, Montverd o el Cafè la Gàbia de Berlín, entre d’altres. També hi haurà una mostra de la pagesia local amb l’exposició i venda de productes agrícoles de la ciutat, productes ecològics i plantes produïdes al viver de la Font del Ferro.

Les entitats locals com l’Agrupament Escolta Guspira, l’Esbart Dansaire de Rubí o Ecoasa, entre d’altres, també tindran un paper destacat en aquesta fira, ja que oferiran una proposta variada d’activitats com jocs i tallers per a infants, danses, animals de granja i activitats d’horticultura.

També s’hi ubicarà un punt d’informació ambiental on els ciutadans podran recollir una mostra gratuïta de compost fet a partir de restes orgàniques domèstiques. Per altra banda, també es podrà fer ús del servei d’intercanvis de La Trocalleria que ofereix cada dissabte la possibilitat de ‘trocar’ productes de segona mà per prevenir residus i promoure un consum responsable.

Finalment, entre les 11 i les 13 h el Museu Etnogràfic Vallhonrat un dels centres culturals més emblemàtics i referent de la comarca, oferirà dues visites guiades i gratuïtes per a tots els públics.

   

8a edició de la Fira de la Terra a Rubí

Des de fa ja vuit anys, l’Ajuntament de Rubí se suma a la celebració del Dia de la Terra organitzant tot un seguit d’activitats que pretenen reforçar el vincle de la ciutadania amb el seu entorn natural. Enguany, un centenar de persones han col·laborat amb l'organització a l’hora de crear el programa d’activitats, fent possible una celebració novament presencial que inclou una trentena de propostes.

Objectius de Desenvolupament sostenible