Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els restaurants de la ciutat ofereixen un menú especial ecològic, de proximitat i de temporada Aquesta iniciativa s’emmarca dins la celebració del Dia de la Terra i ha comptat amb la participació de cinc establiments de la ciutat https://www.rubi.cat/ca/temes/medi-ambient/residus/diadelaterra/noticies/els-restaurants-de-la-ciutat-ofereixen-el-menu-del-dia-de-la-terra-plats-cuinats-amb-productes-ecologics-de-proximitat-i-de-temporada/@@images/image/preview

Els restaurants de la ciutat ofereixen un menú especial ecològic, de proximitat i de temporada

Aquesta iniciativa s’emmarca dins la celebració del Dia de la Terra i ha comptat amb la participació de cinc establiments de la ciutat
Un dels plats que s'han pogut tastar durant el cap de setmana.
Un dels plats que s'han pogut tastar durant el cap de setmana

El cap de setmana del 23 al 25 d’abril, la ciutadania ha pogut gaudir d'aquest menú ple de productes ecològics i de proximitat ofert per alguns restaurants de Rubí en el marc de les activitats organitzades amb motiu d’aquesta celebració. La iniciativa ha volgut fer valdre la importància dels aliments ecològics i locals, és a dir, productes respectuosos amb el medi ambient i amb la salut de les persones.

Però, què garanteix un producte ecològic? En quant als productes vegetals, es tracta d’aliments cultivats amb adobs orgànics i naturals, evitant els adobs i pesticides químics i, per tant, sense residus d’aquestes substàncies. A més, el producte ecològic també evita el cultiu transgènic. Pel que fa als productes animals ecològics, provenen d’una ramaderia que proporciona unes condicions de vida dignes al bestiar i als ramats, amb respecte per les seves necessitats biològiques, de comportament i d’allotjament. La seva alimentació també és a base de producte ecològic.

Els productes locals o de proximitat aconsegueixen reduir l’anomenada “petjada de carboni” creada per les grans exportacions de productes entre països. Aquestes generen una gran despesa d’energia de combustibles fòssils, principalment degut al seu transport, molt perjudicial per al medi ambient. A més, els productes alimentaris que provenen d’altres països també s’han de conservar durant el transport en condicions per a la seva conservació, aspecte que fa necessària la utilització d’embolcalls molt contaminants i que triguen molts anys a desaparèixer. 

 

En aquesta iniciativa han col·laborat cinc restaurants de la ciutat

L'Artesana ha ofert plats com una crema de pèsols amb ou a baixa temperatura i oli de menta, on tant els pèsols com els ous eren ecològics, així com un arròs melós de pollastre amb verdures de temporada i coco, cuinat amb arròs ecològic, verdures de proximitat i de l’època, i amb pollastre Prat, procedent del Baix Llobregat, on creix a l’aire lliure i s’alimenta a base de productes naturals. 

El Menú del Dia de la Terra d'El Bullidor ha comptat amb un plat complert amb trio d'hummus, fet amb cigrons de Cal Valls de Moià, amb crudités i croquetes de calçots de Can Ramoneda, masia de la ciutat. Tot això acompanyat d’una copa de Mimosa, feta amb cava de les Bodegues Rosàs de Rubí i taronges de València, d’una copa del vi ecològic 10.000 Hores o d’un suc ecològic de Cal Valls.

El Cafè Pàmpol proposava un menú que comptava amb ous ferrats ecològics de la granja Cal Castanyer, ferrats amb oli extraverge i guarnits amb patata també ecològica de la fruiteria rubinenca Montverd.

També hi ha col·laborat el restaurant La Popular,que ha ofert plats com un risotto de barreja de bolets cuinat amb arròs, mantega, ceba, all negre, ametlles i vi blanc, tot ecològic i amb verdures procedents de la cooperativa Ecobodum de Rubí. També servien filet de vedella ecològica amb ou trufat, també ecològic. Una de les postres que es podien gaudir era un pastís de Tatin, cuinat amb poma ecològica.

Per part seva, la croqueteria Umami oferia plats per endur, entre ells, faves a la catalana cuinades amb faves de temporada i procedents de la Masia Can Ramoneda de Rubí. 

El Menú del Dia de la Terra també tenia per objectiu evitar els envasos d’un sol ús. Per això els cinc establiments d’alimentació que hi han participat permetien als clients endur-se el menjar a casa o el sobrer en la seva pròpia carmanyola. Així doncs, la ciutat de Rubí, en commemoració del Dia de la Terra, ha pogut gaudir d’uns plats respectuosos amb el medi ambient i amb la salut de les persones, cuinats amb producte ecològic, local i amb aliments frescos i de temporada.