Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cori Calero presenta el seu llibre "Si el cel es tornés vermell" L'autora parla de la seva obra en el marc d'una agradable conversa sobre el canvi climàtic amb Rubén Cabús https://www.rubi.cat/ca/temes/medi-ambient/residus/diadelaterra/noticies/cori-calero-presenta-el-seu-llibre-si-el-cel-es-tornes-vermell/@@images/image/preview

Cori Calero presenta el seu llibre "Si el cel es tornés vermell"

L'autora parla de la seva obra en el marc d'una agradable conversa sobre el canvi climàtic amb Rubén Cabús
Cori Calero, periodista, divulgadora científica i autora del llibre, acompanyada de Rubén Cabús, periodista i ambientòleg..
Cori Calero, periodista, divulgadora científica i autora del llibre, acompanyada de Rubén Cabús, periodista i ambientòleg.

El passat dimecres 28 d’abril es va fer l’acte de presentació del llibre Si el cel es tornés vermell. El canvi climàtic: conèixer-lo per combatre'l a la Biblioteca Mestre Martí Tauler, amb la presència de la seva autora, la periodista Cori Calero. L’acte va ser conduït pel també periodista i ambientòleg rubinenc, Rubén Cabús. La periodista i divulgadora ambiental va destacar la tasca de la comunitat científica, en especial dels científics catalans. Amb la crisi sanitària ens hem acostumat a conèixer part de la comunitat científica, però coneixem algun científic que estudiï aspectes sobre el canvi climàtic? En general, no coneixem als científics que estudien el canvi global, i n’hi ha molts!

 

Com actuem vers el canvi global

Les conseqüències de l’emergència climàtica o el missatge que rebem la ciutadania, les empreses o les administracions van ser temes tractats a la tertúlia que es va generar durant la presentació. Moltes de les afectacions que comencem a veure al nostre voltant, com l’augment de la temperatura, els fenòmens meteorològics o la reducció de les capes de gel als pols, sembla que tindran un caràcter catastròfic lluny dels nostres temps, tot i que són indicadors molt greus que deriven de la manera de viure que tenim i que estan afectant al planeta més de pressa del que creiem. El llibre ens ajuda a conèixer la importància de tots aquests senyals i ens dona pistes sobre què podem fer i què necessita el món on vivim perquè puguem tenir una estança agradable a la Terra. 

 

La importància del missatge

Si em deixen escriure un proper llibre, ho faré des del camp de la psicologiaAquesta anotació va fer Calero, perquè una altra de les temàtiques destacades de la presentació va ser el paper de la comunicació a l'hora d’explicar la gravetat de la situació de canvi global i transmetre les mesures a prendre. Algunes d’aquestes mesures ens provoquen rebuig, renúncies, culpabilitat… la psicologia social té un paper important en l’orientació del missatge que comuniquem i potser no l’estem tenim prou en compte. La fita és que els canvis s’han de fer des de diferents àmbits, però cal que es facin amb urgència i alhora i aquest missatge ha d’arribar, no només a la ciutadania. 

 

Si el cel es tornés vermell

Hem de canviar la nostra manera de viure, de forma radical. Així comença aquest llibre, que pretén ser una explicació de tu a tu, apel·lant a la memòria col·lectiva que tots tenim i que ens pot donar pistes d’observacions i apreciacions sobre clima, paisatges... amb un llenguatge planer que esdevé una invitació a ser llegit per tothom.