Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Accions anteriors de la campanya Des del 2017 es realitza aquesta campanya d'informació i sensibilització ambiental per apropar als rubinencs i rubinenques els mitjans per fer una correcta selecció de residus. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Accions anteriors de la campanya

Des del 2017 es realitza aquesta campanya d'informació i sensibilització ambiental per apropar als rubinencs i rubinenques els mitjans per fer una correcta selecció de residus.

residus nous.png  

Ciutadania en general, establiments comercials, escoles i instituts... són els diferents sectors de la població amb els quals s'han realitzat accions adaptades al seu perfil amb l'objectiu comú de millorar el percentatge de selecció dels residus des del coneixement del que implica no fer-ho. 

 

Per què aquesta campanya?


Segons les estadístiques del 2016, 

  • El 76% dels residus que generàvem a casa nostra podrien haver estat aprofitats i transformats en recursos si els haguéssim dipositat al contenidor que tocava.
  • El tractament de la fracció resta va suposar al 2015 un 72% del cost del tractament global de tots els residus, gairebé 3,5 milions d'euros.
  • La taxa de selecció de residus a Rubí és del 28%, una de les més baixes de tota la comarca.
  • Per altra banda, els abandonaments de trastos vells i altres residus al costat dels contenidors són situacions que es repeteixen cada cop més als nostres carrers, fent que la nostra ciutat sembli bruta i grisa.

 

Segons les estadístiques del 2018,

  • A partir de l'execució de la campanya Recicla, posa colors a la ciutat, la taxa de selecció de residus ha augmentat de manera progressiva fins a arribar al 37% al 2018. 

 

Com s'ha desenvolupat? 


Ciutadania
Es van habilitar 20 punts informatius en diferents barris i horaris per tal d'arribar al màxim de ciutadania possible. A les 1.154 persones de diferents llars que es van acostar als estands se'ls va facilitar informació sobre la selecció de residus, es van resoldre dubtes i se'ls va lliurar, gratuïtament, lots per facilitar la recollida selectiva a casa (cubell i bosses per seleccionar els residus domèstics i saca per a les restes vegetals del jardí).
 
Escoles i instituts
  • 1.984 infants d'Educació Infantil han fet un primer contacte amb la selecció dels diferents tipus de residus participant de l'obra de teatre El laboratori d'invents.
  • A través de l'escape room Retorn a la Terra, 4.058 alumnes d'Educació Primària i 1.830 de Secundària han vivenciat què passarà al nostre planeta si no desenvolupem una consciència mediambiental i han trobat solucions per revertir els pronòstics de la situació futura. 

En total, han participat de la campanya Recicla als centres educatius gairebé 8.000 alumnes, als quals s'han repartit:

  • 4.058 carmanyoles a les escoles, per promoure els esmorzars sostenibles
  • 1.830 lots de reciclatge (cubell d'orgànica amb un paquet de bosses compostables i bosses de ràfia per separar el vidre, els envasos i el paper i cartró) als instituts, per promoure que els joves puguin organitzar la recollida selectiva a les seves llars.

Paral·lelament, i per donar continuïtat a la campanya, s'han instal·lat 32 nous punts de recollida selectiva als patis i s'han ambientalitzat 181 aules de 18 centres educatius.

 

Establiments i instal·lacions municipals

Amb el suport del Consorci de Residus del Vallès Occidental, i després de realitzar visites informatives sobre la selecció de residus, s'ha iniciat el sistema de recollida porta a porta de residus als grans generadors dels polígons de la ciutat (establiments i instal·lacions que, per la seva activitat o pel volum de persones que acullen, generen un volum de residus important).

 

Fins al 2018 han participat un total de 6 instal·lacions i 33 establiments de restauració, als quals s'ha dotat de contenidors per a la recollida selectiva dels seus residus.

Posa colors a la ciutat, Recicla!

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0