Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Fem un bon ús alimentari El malbaratament alimentari fa referència a la quantitat d’aliments considerats aptes per al consum humà que es llencen o es descarten (restes del plat, menjar preparat o cuinat...), i també als que s’han fet malbé per una mala gestió. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Fem un bon ús alimentari

El malbaratament alimentari fa referència a la quantitat d’aliments considerats aptes per al consum humà que es llencen o es descarten (restes del plat, menjar preparat o cuinat...), i també als que s’han fet malbé per una mala gestió.

Sabies que a Catalunya llencem cada any 40 kg d'aliments aprofitables per persona?

A banda de les pèrdues econòmiques individuals (es calcula que uns 112 € per persona i any), la pèrdua d'aquests aliments té associada un impacte ambiental, social i econòmic: l'anomenada petjada ecològica.

Combatre el malbaratament alimentari és més fàcil del que sembla!

 

Receptari de recapte


Detall receptari de recapte.jpg
  • Què en faig d'un plàtan tocat?
  • Es poden cuinar les arrels de les cebes tendres?
  • Com aprofito les restes d'un pollastre a l'ast?


Deixa't sorprendre per la resposta a aquestes preguntes i per moltes receptes més que tenen com a base treure el màxim profit dels aliments. Receptes senzilles però espectaculars compartides per rubinencs, rubinenques i establiments de restauració de la ciutat.

Clica aquí per descobrir-les!

 

Guia per a la prevenció de residus alimentaris


Detall guia per a la prevenció de residus alimentaris.jpg
Fer receptes d'aprofitament és només una de les maneres de prevenir residus alimentaris. Planificar la compra, conéixer les racions, saber endreçar la nevera... són altres detalls que ajuden a no llençar menjar.

Descobreix tot el que cal saber a la nostra Guia per a la prevenció de residus alimentaris.

 

Vídeo receptes de recapte


Quatre establiments de restauració de la ciutat compromesos contra el malbaratament alimentari ens ensenyen alguns trucs per aprofitar els aliments:

Restaurant ecològic La Popular

 Pakora de carbassó, patata, ceba i albergínia amb salsa de tomàquet

Restaurant L'Artesana

 Xampinyons farcits, bombes d'arròs i dim sum de galta rostida

Umami, croquetes i més

 Pastís de verdures i formatge

La cassola, plats cuinats

  Amanida Cèsar i mussaka de pollastre

 

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0