Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EcoTallers en clau de Re Els EcoTallers en clau de Re són tallers gratuïts i oberts a tota la ciutadania on treballem per allargar la vida als objectes, productes i materials per aconseguir reduir la generació de residus. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

EcoTallers en clau de Re

Els EcoTallers en clau de Re són tallers gratuïts i oberts a tota la ciutadania on treballem per allargar la vida als objectes, productes i materials per aconseguir reduir la generació de residus.

Per aconseguir-ho, aquests tallers es basen en la restauració, la reparació, la recuperació, la renovació, la reinvenció i la reutilització.

 

 Propers EcoTallers en clau de ReEcoTaller de transformació de texans
Taller de transformació de texans

  Dijous 25 de novembre
  De 18 a 19.30 h
  Auditori de la Biblioteca  

Sabies que la indústria tèxtil és la segona més contaminant del planeta després de la industria petroliera? O que per elaborar cada parell de pantalons texans s’empren més de 3.000 litres d’aigua?

Transformarem texans vells en un petit necesser i passarem una bona estona aprenent maneres creatives de reutilitzar les nostres peces de vestir. No cal tenir experiència prèvia en costura. 

Aquest taller forma part de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

Inscriu-te clicant aquí

 

EcoTaller de compostatge casolà
Taller de compostatge casolà

  Divendres 26 de novembre
  De 18 a 20 h
  Edifici Ressò (Sant Muç)

El compostatge casolà o autocompostatge és un procés que consisteix en  la transformació de les restes orgàniques  de la cuina, del jardí o de l’hort, en adob per les plantes. Gràcies al compostador, una caixa on abocar aquests residus, pots obtenir compost a casa teva i sense cap esforç.

Si vols ser compostaire no perdis l’oportunitat d’ apuntar-te a aquest EcoTaller  teòric i formar part de la xarxa compostaires de la nostra ciutat. No només obtindràs una reducció a la taxa d'escombraries sinó que a més, estaràs contribuint a reduir les teves  emissions de CO2 a l’atmosfera.

Aquest taller forma part de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

Inscriu-te clicant aquí

 

EcoTaller de vermicompostatge
Taller de vermicompostatge

  Dissabte 27 de novembre
  D'11 a 13 h
 Celler Cooperatiu

Activitat anul·lada

En aquest taller teòrico-pràctic per aprendre a fer compost amb un vermicompostador descobrirem la tècnica d’elaboració de fertilitzant orgànic aprofitant la voracitat de cucs de terra amb les restes orgàniques.  El resultat, un adob ric en nutrients, que s’usa com fertilitzant del sòl, anomenat vermicompost.

Aquells participants rubinencs que vulguin posar en pràctica la tècnica de vermicompostatge a les seves llars de Rubí, podran beneficiar-se de les reducció a la taxa d'escombraries. També es podran endur una petita població de cucs de terra per aquells que vulguin començar a vermicompostar. 

Aquest taller forma part de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. 

 

EcoTaller d'introducció al sashiko o brodat japonès
Taller d'introducció al sashiko o brodat japonès

  Dilluns 2 de desembre
  De 18 a 19.30 h
  Auditori de la Biblioteca

El sashiko és una tècnica tradicional japonesa de costura i el seu significat 'petites punyalades' atén a la puntada normal que compon els patrons geomètrics d’aquesta tècnica de costura.

El sashiko tradicional combinava la intenció decorativa amb la reparació. Es considerava una tècnica popular perquè eren els  pagesos o pescadors, que durant l’hivern l’utilitzaven per allargar la vida dels teixits gastats, reparar la roba i embellir els articles quotidians.

En aquest EcoTaller aprendrem les bases d’aquest tipus de brodat de patrons agradables  i d’ús precís de l’espai que ens servirà per decorar i sargir les nostres peces de roba.

Inscriu-te clicant aquí 

 

EcoTallers (virtuals) disponibles


 Com cosir els baixos d'un pantaló. 

Has d'arreglar roba que t'han donat per reutilitzar i no saps per on començar? Aquí et donem alguna pista per arreglar uns texans (aquesta mateixa tècnica la podràs aplicar a qualsevol pantaló). 

 Cicle de videotutorials de mascaretes higièniques reutilitzables. 

Juanaipunt, Go Rita i Inestyle t'ensenyen a cosir diferents models de mascaretes reutilitzables per prevenir el que s'està convertint en un dels residus més importants de l'actualitat: les mascaretes quirúrgiques.

 Videoreceptes de recapte.

Per aprofitar les restes de menjar i prevenir el malbaratament alimentari a càrrec de La Popular, L'Artesana, Umami i La Cassola.

 Vins ecològics: alta qualitat i respecte pel medi ambient. 

Fem una primera incursió a l'enologia ecològica de la mà de les Bodegas Rosàs.

 Manteniment de bicicletes. 

Aprèn a fer el manteniment bàsic de la teva bicicleta amb un senzill tutorial.

 

Alguns dels EcoTallers realitzats fins ara


Compartim amb tu la llista dels EcoTallers realitzats fins ara perquè et facis una idea de les temàtiques que normalment aborden:

 • Tints naturals
 • Bijuteria i complements amb materials reutilitzats
 • Manteniment i reparació d'electrodomèstics (rentadores, rentavaixelles, microones, forns, torradores, cafeteres, aspiradores, assecadors...)
 • Restauració de vaixella antiga
 • Farmaciola de natura
 • Entapissat de cadires
 • Reciclatge creatiu de roba
 • Iniciació a la restauració de mobles
 • Reparación de mòbils i tauletes
 • Decoració de Nadal amb materials reciclats
 • Sabó amb oli reciclat
 • Manteniment i reparació d'ordinadors
 • Cosmètica natural: crema facial, pasta dental blanquejadora
 • Tapís amb samarretes velles
 • Neteja ecològica de la llar

T'ha estat útil aquesta pàgina?

15
0