Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Activitats i campanyes Diàriament es consumeixen recursos per dur a terme les activitats quotidianes i, en aquest procés, la població pot contribuir a la seva reducció. https://www.rubi.cat/ca/temes/medi-ambient/residus/activitats-i-campanyes/activitats-i-campanyes-1/@@images/image/preview

Activitats i campanyes

Diàriament es consumeixen recursos per dur a terme les activitats quotidianes i, en aquest procés, la població pot contribuir a la seva reducció.

Per això, des del Consistori es porten a terme diferents activitats i campanyes per sensibilitzar a tota la ciutadania que és cosa de tots.

Les persones consumidores tenen un paper molt important per tal de reduir el volum de residus. Si es redueix el nombre de residus que es generen, es recicla i es repensen els nostres hàbits i accions quotidianes es contribuirà a preservar l’entorn i millorar la qualitat de vida de tothom.

 

Dia de la Terra

Cada 22 d'abril, des de l'any 2014, a Rubí se celebra el Dia de la Terra amb l'objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de protegir el planeta.

Geocatxing a Rubí

El medi natural de Rubí està ple de tresors. Aprofita aquest joc de geolocalització per descobrir-los. És una excusa fantàstica perquè nens i adults gaudeixin de la natura.

EcoTallers en clau de Re

Els EcoTallers en clau de Re són tallers gratuïts oberts a tota la ciutadania on treballem per allargar la vida als objectes, productes i materials i aconseguir reduir la generació de residus.

Compra sense residus

La forma en què consumim i el nostre estil de vida determinen la quantitat de residus que generem en la nostra activitat diària.

Fem un bon ús alimentari

El malbaratament alimentari fa referència a la quantitat d’aliments considerats aptes per al consum humà que es llencen o es descarten (restes del plat, menjar preparat o cuinat...), i també aquells aliments que s’han fet malbé per una mala gestió.

Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Cap a finals de novembre, des de l'any 2014, a Rubí se celebra la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb l'objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre el camí cap al residu zero.

Nadal sostenible

El Nadal és un moment de celebrar, de regalar, de compartir… però també d’omplir els nostres contenidors d’embolcalls innecessaris, de regals que no ens són útils i de malbaratament alimentari.