Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Activitats i campanyes Diàriament es consumeixen recursos per dur a terme les activitats quotidianes i, en aquest procés, la població pot contribuir a la seva reducció. https://www.rubi.cat/ca/temes/medi-ambient/residus/activitats-i-campanyes/activitats-i-campanyes-1/@@images/image/preview

Activitats i campanyes

Diàriament es consumeixen recursos per dur a terme les activitats quotidianes i, en aquest procés, la població pot contribuir a la seva reducció.

Per això, des del Consistori es porten a terme diferents activitats i campanyes per sensibilitzar a tota la ciutadania que és cosa de tots.

Les persones consumidores tenen un paper molt important per tal de reduir el volum de residus. Si es redueix el nombre de residus que es generen, es recicla i es repensen els nostres hàbits i accions quotidianes es contribuirà a preservar l’entorn i millorar la qualitat de vida de tothom.

 

Dia de la Terra

Cada 22 d'abril, des de l'any 2014, a Rubí se celebra el Dia de la Terra amb l'objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de protegir el planeta.

Geocatxing a Rubí

El medi natural de Rubí està ple de tresors. Aprofita aquest joc de geolocalització per descobrir-los. És una excusa fantàstica perquè nens i adults gaudeixin de la natura.

Compra sense residus

La forma en què consumim i el nostre estil de vida determinen la quantitat de residus que generem en la nostra activitat diària.

Fem un bon ús alimentari

El malbaratament alimentari fa referència a la quantitat d’aliments considerats aptes per al consum humà que es llencen o es descarten (restes del plat, menjar preparat o cuinat...), i també aquells aliments que s’han fet malbé per una mala gestió.

EcoTallers en clau de Re

Els EcoTallers en clau de Re són tallers gratuïts oberts a tota la ciutadania on treballem per allargar la vida als objectes, productes i materials i aconseguir reduir la generació de residus.

Setmana Europea de la Prevenció de Residus

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus és una iniciativa que es realitza simultàniament arreu d'Europa i que té com a objectiu organitzar accions de sensibilització sobre la prevenció de residus durant tota una setmana.

Nadal sostenible

El Nadal és un moment de celebrar, de regalar, de compartir… però també d’omplir els nostres contenidors d’embolcalls innecessaris, de regals que no ens són útils i de malbaratament alimentari.

Recicla! Posa colors a la ciutat

Rubí porta a terme la campanya 'Al marró, només l'orgànica' per sensibilitzar a la població que hi ha residus que llencem a contenidors que no corresponen.