Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Qualitat ambiental L'Ajuntament de Rubí desenvolupa actuacions per millorar la qualitat ambiental del municipi, amb l'objectiu de mantenir una bona qualitat de l'aire per tal de no afectar l'equilibri de gasos de l'atmosfera, així com de garantir que no es vegi afectada la salut de les persones. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Qualitat ambiental

L'Ajuntament de Rubí desenvolupa actuacions per millorar la qualitat ambiental del municipi, amb l'objectiu de mantenir una bona qualitat de l'aire per tal de no afectar l'equilibri de gasos de l'atmosfera, així com de garantir que no es vegi afectada la salut de les persones.

En aquest sentit, s'està posant especial èmfasi en la gestió i eficiència energètica (Projecte Rubí Brilla) i en la prevenció i control d'activitas. També s'està portant a terme un control, juntament amb la Generalitat de Catalunya, de la contaminació acústicalumínicaatmosfèrica i olfactiva.

 

Enllaços relacionats

 

Contaminació acústica

El soroll incideix en la qualitat de vida de les persones i, a més, pot provocar efectes nocius en la salut i en el comportament, tant individuals com socials. Per aquest motiu causa preocupació a la ciutadania i es considera un agent contaminant més, des que així es va reconèixer oficialment per primera vegada en la Conferència de les Nacions Unides sobre Medi Ambient Humà, reunida a Estocolm l’any 1972.

Contaminació olfactiva

L’olor és una resposta sensorial que pot respondre a la percepció d’un o diversos compostos volàtils. Generalment a l’ambient són mescles de compostos.

Contaminació lumínica

Des del consistori es porten a terme totes les accions necessàries per tal de donar compliment a la normativa vigent en relació amb l'enllumenat públic.

El canvi climàtic

El clima mundial sempre ha presentat una variabilitat natural, però l'activitat humana ha ocasionat, directa o indirectament, l'alteració de la composició de l'atmosfera mundial i com a conseqüència un canvi en el clima.

Economia circular

L'economia circular pren com a exemple el model cíclic de la natura i es presenta com un sistema d'aprofitament de recursos en el qual preval la reducció dels elements.

Contaminació electromagnètica

S'entén com a contaminació electromagnètica, també coneguda com electrosmog, la presència de diverses formes d'energia electromagnètica a l'ambient, que poden provenir tant de focus naturals com artificials i haver estat emeses en diferents freqüències.