Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Gestió de boscos L’objectiu principal de la gestió de boscos portada a terme per part del Servei de Medi Natural és donar compliment al Decret 123/2005 de 14 de juny, de mesures de prevenció dels incendis forestals en les urbanitzacions sense continuïtat immediata amb la trama urbana, que ha de permetre millorar el risc de prevenció en tot l’àmbit de les urbanitzacions. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Gestió de boscos

L’objectiu principal de la gestió de boscos portada a terme per part del Servei de Medi Natural és donar compliment al Decret 123/2005 de 14 de juny, de mesures de prevenció dels incendis forestals en les urbanitzacions sense continuïtat immediata amb la trama urbana, que ha de permetre millorar el risc de prevenció en tot l’àmbit de les urbanitzacions.

El desembre de 2014 es van iniciar les actuacions corresponents al Projecte d’adequació dels boscos municipals en parcel·les no edificades municipals i en zones verdes de les urbanitzacions de Can Barceló, Valls de Sant Muç, Ximelis, Can Solà, Castellnou (sector A, B, C i D), Vallès Park i Serrafossà, en una superfície de 150 ha, el que va permetre disminuir el risc d’incendis en tot l’àmbit de les urbanitzacions. Gràcies al Projecte de gestió de boscos es va aconseguir actuar aproximadament en un 80% de la massa forestal afectada del municipi.

El tractament de la vegetació, la disposició dels residus vegetals i les aclarides a les franges de protecció ─ja sigui de les masses d’arbrat adult com de les zones de matollar, bosc de rebrot i arbrat jove, així com les espècies de baixa inflamabilitat que cal prioritzar la seva permanència─ es porten a terme d’acord amb el Projecte d’adequació dels boscos municipals i segons s’estableix a l’annex 2 del Decret 123/2005 de 14 de juny, abans esmentat.

 

Si arriba el foc, estaràs preparat?


Viure en zones forestals comporta ser conscients que existeix un risc d'incendi i que hem de saber conviure amb ell. Per aquest motiu és primordial adoptar les mesures necessàries d'autoprotecció per si arriba aquest moment.

 

Campanya incendis

Les franges perimetrals de protecció contra els incendis forestals


Guia tècnica divulgativa sobre actuacions en franges de protecció d’incendis forestals en urbanitzacions i nuclis de població, editada per la Diputació de Barcelona en col·laboració amb el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF)

 

Portada guia tècnica franges perimetrals

 

RUCA


L’Associació de Propietaris Agro-Forestals de Rubí, Ullastrell, Castellbisbal i Abrera, la RUCA, es va crear per gestionar i executar el projecte de restauració i millora forestal dels terrenys on es van produir els incendis dels anys 1994 i 2005, que van afectar boscos d’aquests quatre municipis. La signatura del conveni de cooperació i col·laboració entre la Diputació de Barcelona, els ajuntaments de Rubí, Ullastrell, Castellbisbal i Abrera i la RUCA va permetre iniciar l’execució del projecte de restauració i millora forestal dels terrenys afectats.

 

Sabies que... Per tenir cura del bosc cal tallar arbres? 

El CREAF i la Diputació de Barcelona han elaborat un vídeo d’animació adreçat a públic escolar per explicar com la gestió forestal pot millorar el creixement del bosc i reduir l’impacte dels incendis. En pots trobar més informació en aquest enllaç

 

 

Enllaços relacionats

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0