Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dia Internacional contra la Violència Masclista El 25 de novembre va ser instaurat com a Dia Internacional contra la Violència de Gènere per l'Assemblea General de les Nacions Unides el 17 de desembre de 1999, en memòria de les germanes Mirabal, tres activistes polítiques dominicanes assassinades el 25 de novembre de 1960 mentre anaven a visitar els seus marits empresonats, en mans de la policia secreta del dictador Rafael Trujillo. https://www.rubi.cat/ca/temes/igualtat/dia-internacional-contra-la-violencia-masclista-1/dia-internacional-contra-la-violencia-masclista/@@images/image/preview

Dia Internacional contra la Violència Masclista

El 25 de novembre va ser instaurat com a Dia Internacional contra la Violència de Gènere per l'Assemblea General de les Nacions Unides el 17 de desembre de 1999, en memòria de les germanes Mirabal, tres activistes polítiques dominicanes assassinades el 25 de novembre de 1960 mentre anaven a visitar els seus marits empresonats, en mans de la policia secreta del dictador Rafael Trujillo.

 

Programa d'activitats


2 de novembre (15.30 h) Rubí Forma

Taller: Com desarmar la crítica patològica

Les persones amb baixa autoestima tendeixen a tenir una crítica patològica interna més intensa. La veu crítica ens compara amb els altres i marca estàndards de perfecció impossibles d'aconseguir. En aquest taller,  s’aprendrà a deixar sense veu l’autocrítica patològica pròpia.

A càrrec del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de Rubí.

Cal inscripció prèvia a igualtat@ajrubi.cat

 

10 de novembre (19 h) En línia

Xerrada: Virginia Woolf - Cicle de literatura al voltant de nou escriptores | Programació tardor 2020 de l’Ateneu de Rubí

El cicle de conferències El món escrit per elles se centra en l'obra de nou escriptores que, d'una manera o una altra, han marcat la literatura universal. La sessió farà una lectura de les novel·les de Woolf per explicar per què l’autora d’ Una cambra pròpia és una de les escriptores més importants de la literatura universal.

A càrrec de Marina Porras Martí, crítica literària i llibretera a L’Ombra.

 

10 i 11 de novembre (10 a 13 h) Escola de Música

Jornades sobre pràctiques tradicionals perjudicials: Mutilació genital femenina

Formació adreçada a professionals sobre experiències en els ens locals i bones pràctiques. A càrrec del SIAD i en col·laboració amb el servei de primera acollida del consistori.

Cal inscripció prèvia a igualtat@ajrubi.cat

 

16 de novembre (15.30 h) Rubí Forma

Taller: Aprenent a dir «No»

L'assertivitat és un estil de comunicació que consisteix a defensar els teus drets, expressar les teves opinions i fer suggeriments de manera honesta, sense caure en l'agressivitat, la passivitat o l'estil passiu-agressiu.  En aquest taller aprendrem a respectar als altres de manera equitativa, però sobretot respectant les pròpies necessitats i posant límits.

A càrrec del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de Rubí.

Cal inscripció a igualtat@ajrubi.cat

 

16, 23 i 30 de novembre (17 a 20 h) En línia

Taller: Feminisme per a nois

Formació dirigida a nois, de 16 a 29 anys, que vulguin prendre consciència de l’impacte del masclisme, que vulguin generar un espai per a la deconstrucció i la creació de nous imaginaris de masculinitat i que vulguin assumir responsabilitat i implicació activa en el feminisme.

Cal inscripció a www.rubijove.cat

 

20 de novembre ANUL·LADA

Xerrada debat: «Sempre han parlat per nosaltres».

A càrrec de Najat El Hachmi, escriptora. A partir del seu llibre Sempre han parlat per nosaltres s’establirà un diàleg  sobre feminisme i identitat.

 

24 de novembre i 1 de desembre (10 a 12 h) En línia

Curs: Nenes i nens que pateixen la violència de gènere en la parella (nivell 2)

Adreçat a professionals de l’àmbit de serveis socials, sanitari, educatiu i de lleure. A càrrec de Raúl Lizana Zamudio; psicòleg, terapeuta infantil, especialista en violència de gènere i autor del llibre A mí también me duele.

Cal inscripció prèvia a igualtat@ajrubi.cat

 

25 de novembre (17.30 h) Únicament EN LÍNIA a les xarxes socials municipals

Lectura del manifest

A càrrec de dones de diferents col·lectius implicades en l’eliminació de la violència masclista i amb la presència de l’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez Martínez.

 

15 de desembre (11 h) La Sala

Monòleg: No solo duelen los golpes

Aquest monòleg teatral és una proposta i una reflexió crítica davant la violència masclista viscuda en relacions de parella. A càrrec de Pamela Palenciano Jódar; monologuista, comunicadora i activista feminista.

Activitat adreçada a joves de 3r i 4t d’ESO, batxillerat i cicles de centres educatius.

 

Del 15 al 30 de novembre

Selecció bibliogràfica

Les llibreries L’Ombra, Racó del Llibre i Lectors, al Tren exposaran llibres i documents relacionats amb la violència masclista.

 

I a més...

Espai “Gèneres”: Secció permanent a la Biblioteca Mestre Martí Tauler d’informació i recursos sobre feminisme, violència masclista i diversitat sexual.

Taller teatralitzat “Relacions igualitàries (ella puta, ell el puto amo)”
Es reflexiona sobre els rols i els estereotips que perpetuen el concepte de patriarcat. Adreçat, durant tot el curs, a alumnes d’ESO, batxillerat i cicles formatius.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

1
0