Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sóc llogater i el meu habitatge pertany a un particular El Reial Decret Llei 11/2020 de data 31 de març aprovat per l’Estat preveu diverses mesures per evitar situacions d'impagament de lloguers de persones considerades vulnerables. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Sóc llogater i el meu habitatge pertany a un particular

El Reial Decret Llei 11/2020 de data 31 de març aprovat per l’Estat preveu diverses mesures per evitar situacions d'impagament de lloguers de persones considerades vulnerables.

Si el teu pis és d’un petit propietari, has de negociar i arribar a un acord pactat. També podràs acollir-te a ajudes i/o préstecs.

Els llogaters en situació de vulnerabilitat poden sol·licitar al propietari l'ajornament temporal i extraordinari en el pagament de la renda. El termini per a sol·licitar-lo finalitza el 2 de juliol de 2020. La propietat respondrà com a màxim en set dies laborables, detallant les condicions d'ajornament o de fraccionament del deute que accepta o, si no, les possibles alternatives que planteja.  

Document per demanar la moratòria a un petit propietari

Quan siguin els arrendadors els que, per iniciativa pròpia o després d'una negociació, decideixin no cobrar alguna quota de lloguer o proposar una moratòria als seus inquilins, el millor és plasmar-ho per escrit perquè no hi hagi malentesos quan se superi la crisi: signar un annex al contracte, establint quines modificacions es faran al pagament i detallant la data i els termes de la rebaixa o la moratòria.

A continuació tens alguns models de documents per poder formalitzar els acords:

Davant la impossibilitat que les dues parts coincideixin en persona per signar el document, convé plasmar-ho, almenys, per correu electrònic.

En qualsevol cas, els arrendataris i arrendadors poden establir lliurement aquells acords que facilitin el pagament de les rendes de lloguer, motiu pel qual es recomana contactar el més aviat possible per evitar arribar a situacions d’elevat deute, difícils de resoldre posteriorment.

Tanmateix, si la part arrendadora no accepta cap acord de reducció o moratòria, els inquilins en situació de vulnerabilitat poden tenir accés al programa de microcrèdits per poder fer front al lloguer. Aquest serà finançat per l'Estat i es gestionarà a través de les entitats bancàries, amb un tipus d'interès del 0%, a retornar en sis anys ampliable a deu en circumstàncies extraordinàries. L'import d'aquests avals serà per cobrir un màxim de sis mensualitats i únicament podrà destinar-se al pagament de les rendes.

Informació sobre el programa de microcrèdits de l'ICO

Important: Si et perdura la situació de vulnerabilitat i no pots fer front a la devolució del crèdit, s'habilitaran uns ajuts per fer-ho de fins a 900€ al mes i 200€ per a despeses de subministraments.

Des del 19 de maig, a més, es poden demanar els ajuts de l'Estat al lloguer gestionats per l'Agència de l'Habitatge de Catalunya. Les condicions i els detalls sobre el procés de sol·licitud els trobaràs explicats en aquest document.

Si vols rebre informació, envia un correu electrònic a  o bé telefona, de dilluns a divendres de 9 a 14 h, al 93 588 66 93 i ens posarem en contacte amb tu.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0