Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sóc llogater i el meu habitatge pertany a un gran tenidor El Reial Decret Llei 11/2020 de data 31 de març aprovat per l’Estat preveu diverses mesures per evitar situacions d'impagament de lloguers de persones considerades vulnerables. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Sóc llogater i el meu habitatge pertany a un gran tenidor

El Reial Decret Llei 11/2020 de data 31 de març aprovat per l’Estat preveu diverses mesures per evitar situacions d'impagament de lloguers de persones considerades vulnerables.

Si el teu pis és propietat d'un gran tenidor (bancs, propietaris de deu habitatges o més, fons inversors, etc.) o entitat pública, és obligatori que t'apliquin una moratòria o bé una reducció del 50% del lloguer. Posteriorment podràs acollir-te a ajudes i/o préstecs. Per tant, si et trobes en situació de vulnerabilitat, has de sol·licitar a la part arrendadora l'ajornament temporal i extraordinari en el pagament de la renda. El termini per a sol·licitar-lo finalitza el 2 de juliol de 2020.

Document per demanar la moratòria a un gran tenidor 

La propietat (banc, gran tenidor, etc.) t'haurà de respondre com a màxim en set dies dien-te quina d’aquestes dues opcions t'aplicarà:

  • Reducció del 50% de la renda de lloguer durant el temps que duri l'estat d'alarma i si la situació de vulnerabilitat ho requereix. Es podrà prorrogar aquesta reducció durant quatre mesos.
  • Moratòria en el pagament del rebut de lloguer sencer, durant el temps que duri l'estat d'alarma i les mensualitats següents, sense que puguin superar-se en cap cas els quatre mesos. S'ajornarà mitjançant el fraccionament de les quotes durant almenys tres anys o pel temps de vigència que li quedi a l'arrendament. Les quantitats ajornades seran retornades a la persona arrendadora sense interessos. Els inquilins podreu tenir accés al programa de microcrèdits per poder fer front al pagament d'aquestes rendes.

Des del 19 de maig, també es poden demanar els ajuts de l'Estat al lloguer gestionats per l'Agència de l'Habitatge de Catalunya. Les condicions i els detalls sobre el procés de sol·licitud els trobaràs explicats en aquest document.

Si vols rebre informació, envia un correu electrònic a  o bé telefona, de dilluns a divendres de 9 a 14 h, al 93 588 66 93 i ens posarem en contacte amb tu.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0