Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Prevenció d’incendis forestals Les urbanitzacions de la ciutat es caracteritzen per estar envoltades de zones boscoses. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Prevenció d’incendis forestals

Les urbanitzacions de la ciutat es caracteritzen per estar envoltades de zones boscoses.

Per evitar incendis forestals, l’Ajuntament executa i manté diverses franges perimetrals. Aquestes tasques les duu a terme empreses especialitzades i des del desembre de 2019, compta amb el suport de la brigada forestal i de zones verdes del Centre Especial de Treball de la Font del Ferro. La brigada destinada a les urbanitzacions fa el manteniment d’espais verds, marges, voreres i parcel·les, realitzant tasques de neteja, desbrossament i esporga.

Rubí disposa d’un Pla de prevenció d’incendis a les urbanitzacions vigent fins al 2025. 

Amb l’objectiu de detectar qualsevol foc i poder actuar en conseqüència en l’època de major risc, des de mitjans de juny i fins a finals d’agost es duu a terme un servei de vigilància contra incendis forestals que porta a terme la Diputació de Barcelona. En dates d’alerta activada, aquest servei es reforça puntualment amb voluntaris de Protecció Civil.

Quan es declaren alertes per perill d’incendi, onades de calor i altres fenòmens similars, l’Ajuntament adopta diverses mesures de precaució adreçades a tota la ciutadania, depenent del grau d’incidència o afectació en cada cas.

 

Consulta els consells per prevenir incendis forestals.

 

Entre el 15 de març i el 15 d'octubre queda totalment prohibit encendre foc i fer activitats amb risc d’incendi en els terrenys forestals (poblats o no per espècies arbòries) i en la franja de 500 metres que els envolta. Consulta’n els detalls.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0