Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Pla educatiu d’entorn Davant els canvis constants que s’estan produint a la nostra societat, el Pla Educatiu d’Entorn vol ser una proposta educativa innovadora per donar resposta a les múltiples necessitats que es presenten, a partir d’un treball conjunt de les diferents administracions i dels centre educatius de la ciutat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Pla educatiu d’entorn

Davant els canvis constants que s’estan produint a la nostra societat, el Pla Educatiu d’Entorn vol ser una proposta educativa innovadora per donar resposta a les múltiples necessitats que es presenten, a partir d’un treball conjunt de les diferents administracions i dels centre educatius de la ciutat.

El Pla Educatiu d’Entorn pretén portar l’educació més enllà de l’escola i, a la vegada, implicar altres agents educatius en el propi treball escolar. És un instrument per donar una resposta integrada i comunitària a les necessitats educatives, coordinant i dinamitzant l’acció educativa en els diferents àmbits de la vida dels infants i joves.

 

Objectius


 • Garantir la igualtat d’oportunitats per a tota la ciutadania
 • Potenciar el respecte per la diversitat i la convivència
 • Incrementar l’èxit escolar, reduint desigualtats entre col·lectius
 • Millorar la presència i l’ús social de la llengua catalana en un marc multilingüe
 • Enfortir els vincles entre famílies, escola i entorn
 • Enfortir les xarxes educatives
 • Afavorir la participació en activitats de lleure

 

Activitat del Pla Educatiu d’Entorn


 • Cantata dels alumnes de 4t de Primària: Els mestres de música de totes les escoles de Rubí organitzen anualment aquesta activitat coral, que es duu a terme a l’amfiteatre del Castell.
 • Tallers CROMA: Són una acció positiva que vol proporcionar a l’alumnat unes condicions que l’ajudin en el seguiment del currículum escolar a partir de l’adquisició d’hàbits d’organització i d’estudi, la planificació, el treball escolar i saber aprofitar totes les oportunitats que té al seu voltant en el procés de desenvolupament personal i d’aprenentatge.
 • Lectura popular: El dia de Sant Jordi, a la plaça dle Doctor Guardiet, s'organitza una lectura popular oberta a tota la població. Al matí hi participen alumnes de les escoles i instituts de Rubí.
 • Llegim els aparadors de Rubí: Al voltant de la diada de Sant Jordi, els aparadors de les botigues de la ciutat s'omplen dels llibres que els nens i nenes han llegit durant el curs. Així, aquests aparadors es converteixen en una exposició de les lectures dels més joves. Es tracta d’una iniciativa del Pla Educatiu d’Entorn i de la Xarxa de biblioteques escolars, amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants Rubí Centre.
 • Dictat popular: Cada any s'organitza un dictat en el qual hi poden participar tots els rubinencs i rubinenques que ho desitgin. Es pot fer a través de Ràdio Rubí o anant a l’auditori de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler. L’objectiu és destinar uns minuts a fer una activitat distreta de llengua i després poder sondejar, de manera divertida i desenfadada, el nivell de català de la població.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

3
1