Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Duet de violí i piano 29 d'abril de 2021 a les 20.30 h https://www.rubi.cat/ca/temes/educacio/ensenyaments-artistics/escola-municipal-de-musica-pere-bures/cicle-de-cambra-2021/recital-de-violi-i-piano/@@images/image/preview

Duet de violí i piano

29 d'abril de 2021 a les 20.30 h

Pau Mercadal, violí
Rafael Roca, piano

  • Lloc: Auditori Alícia de Larrocha de l'Escola Municipal de Música
  • Aforament limitat
  • Imprescindible realitzar la reserva anticipada d'entrades

 

Programa


5 melodies op.35 - S. Prokoviev (1891-1953) 

I. Andante

II. Lento, ma non troppo

III. Animato, ma non allegro

IV. Andantino, un poco scherzando

V. Andante non troppo       

 

Sonata en la major - C. Franck (1822-1890)

I. Allegro ben moderato

II. Allegro

III. Ben moderato: Recitativo-Fantasia

IV. Allegretto poco mosso     

 

Nocturne - L.  Boulanger (1893-1918)           

Pau Mercardal i Rafael Roca

 
Pau Mercadal, violí

Començà els estudis de música quan tenia 6 anys i el piano amb 7. Més tard, va ser introduït al violí per Tobias Gossman, amb qui va estudiar durant els primers passos en el món de la música.

En acabar l’institut i el Grau Mig al Conservatori del Liceu a Barcelona, va conèixer artistes com Magdalena Rezler, Eszter Haffner –professor a la Universität für Musik und darstellende Kunst Graz–, Frantisek Soucek –primer violí del Zemlinsky quartet i professor al Conservatori de Praga–, Óscar Alabau –violoncelista de l'Orquestra del Gran Teatre del Liceu–, Manel Porta –segon violí de la Royal Philharmonic Orchestra– i Aleksandar Krapovski –primer violí de l'Orquestra del Gran Teatre del Liceu–. Tots ells l’inspiraren i guiaren per audicionar i cursar estudis superiors a nivell Nacional i Internacional.

Va ser acceptat a la Guildhall School of Músic and Drama a Londres el curs 2016-17 a la classe del professor Krzysztof Smietana, amb qui ha cursat els estudis de grau superior fins al 2019-20. Ha rebut masterclasses de cambra amb Jacqueline Ross, Gary Pomeroy, Ursula Smith, Levon Chiligirian, David Dolan, Matthew Jones, Caroline Palmer, Carole Presland, Imogen Barford, Helen Tunstall, James Burke i membres de l’Endellion Quartet, entre d’altres. Gràcies a la Guildhall School of Music Symphony Orchestra, ha pogut exercir com a músic d’orquestra en sales com el Barbican Centre i el Milton Court Hall a Londres, preparar repertori orquestral amb membres de la London Symphony Orquestra i conèixer directors orquestrals tan reconeguts com Adrian Leaper, Takuo Yuasa, Ben Gernon, Marin Alsop, Michael Tilson Thomas i Roberto Gonzalez-Monjas.

A part de l'experiència orquestral, ha pogut viure altres tipus d’experiències com l’acompanyament musical d’esdeveniments privats i l’impartiment de lliçons de violí per a joves i adults amateurs. Durant la seva estància a Londres, ha dirigit el Cor d’Homes amateur de Netherhall House per als serveis de la capella de Pentonville Prison i ha fundat l'orquestra de corda “Silk Street Orchestra” per a concerts privats.

 
Rafael Roca, piano

Natural de Barcelona, va començar els estudis clàssics reglats de piano als 9 anys a l'escola Jordi Ricomà, però els va interrompre aviat a favor d'una formació clàssica i moderna amb el professor Jorge de la Torre.

Als 17 anys va reprendre els estudis reglats de música clàssica al Conservatori Professional del Liceu, graduant-se més tard al Conservatori Superior de la mateixa institució sota el mestratge dels professors Benjamí Santacana, Llorenç Reboud, Daniel Ligorio i Raimon Garriga. Ha participat en cursos i master classes amb pianistes com Noriko Ogawa, John Byrne, Ashley Wass i Oleg Marshev, entre d’altres.

El seu interès per tota mena de música l'ha portat a realitzar projectes i concerts molt variats, des de recitals clàssics a l'Auditori Axa i el Teatre Auditori de Sant Cugat a concerts al Saló del Manga de Barcelona o inclús un duet amb Chick Corea durant un dels seus concerts. Als seus recitals, sovint ajunta la interpretació, improvisació i composició tant clàssica com moderna; a més de programar sovint peces o compositors infravalorats, normalment del segle XX o contemporanis.

Actualment combina la seva carrera escènica amb la divulgació musical, essent un col·laborador de l'Instituto de Música Online; i els seus projectes moderns, com el grup Porbou.

 

Tots els concerts es faran respectant les mesures contra la COVID-19.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

3
0