Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Quartet Altimiria 13 de maig de 2021 a les 20.30 h https://www.rubi.cat/ca/temes/educacio/ensenyaments-artistics/escola-municipal-de-musica-pere-bures/cicle-de-cambra-2021/quartet-altimiria/@@images/image/preview

Quartet Altimiria

13 de maig de 2021 a les 20.30 h

Maria Florea i Luís peña, violí
David Andújar, viola
Mariona Tuset, violoncel

L'eix que vertebra aquest programa és la influència de la música popular en aquests quartets de corda. En el cas de Cassadó, la música popular catalana. Pel que fa a les cinc danses de Schulhoff, ens ensenya els tòpics que els centreeuropeus tenien d’aquestes, amb el toc humorístic que el caracteritza. I, finalment, el segon quartet de Korngold, ens mostra un llenguatge vienès preciosista, que ens fa pensar en el moment d’esplendor cultural de la Viena de Kafka, Klimt i Mahler. 

 

Programa


Quartet n2 - Gaspar Cassadó (1897-1966)

I. Allegro giocoso

II. Canzona e pavana

III. Recitativo e finale

 

“Five pieces for string quartet” - Erwin Schulhoff (1894-1942)

I. Alla vals viennese

II. Alla serenata

III. Alla Czeca

IV. Alla tango milonga (andante)

V. Alla tarantella

 

Quartet n2 - Wolfgang Korngold (1897- 1957)

I. Allegro

II. Intermezzo, allegretto con moto

III. Lento

IV. Walz

 

Quartet Altimira

 

Les trajectòries entrellaçades, l’entusiasme per la recerca i les ganes de comunicar són els punts en comú dels membres del Quartet Altimira.

El setembre del 2017, la Fundació Walter Stauffer beca al Quartet Altimira perquè estudiïn amb els mestres del Quartetto di Cremona a l'Acadèmia Walter Stauffer de Cremona, i els convida a formar part del projecte Le dimore del quaretto, que uneix patrimoni arquitectònic i música de cambra.

El Quartet Altimira ha estat reconegut i premiat al Concurs de música de cambra "Mirabent i Magrans" de Sitges 2019 (3r premi), al Concurs internacional de música de Les Corts 2019 (2n premi), finalistes al Concurs internacional "Paper de Música" de Capellades 2016, als "Pòdiums" de Sant Joan de Vilatorrada 2016, i al Concurs del Festival Internacional de Panticosa 2013 (1r premi).

Ha enregistrat per Catalunya Música i Radio Radicale d’Itàlia.

Membres de quartets molt reconeguts, com el Quartet Casals, Emmerson, Quiroga i Jerusalem, els donen consell.

Actualment, el Quartet Altimira treballa en la recuperació i divulgació dels quartets de Gaspar Cassadó, projecte que els ha portat a la reestrena d’aquests quartets al Casal del Metge de Barcelona (març de 2019) i la gravació de la integral l’any 2020.

 

Tots els concerts es faran respectant les mesures contra la COVID-19.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0