Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Oficina Tècnica Laboral (OTL) L'Oficina Tècnica Laboral (OTL) de Rubí treballa des de 2006 per fomentar l'accés i la permanència de les persones amb trastorns de salut mental al mercat de treball. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Oficina Tècnica Laboral (OTL)

L'Oficina Tècnica Laboral (OTL) de Rubí treballa des de 2006 per fomentar l'accés i la permanència de les persones amb trastorns de salut mental al mercat de treball.

Aquest recurs, que també dona servei a les poblacions de Sant Cugat i Castellbisbal, combina les actuacions amb l'usuari, la seva família i les empreses del territori.

Acabar amb l'estigma que pateixen les persones amb malalties mentals a l'hora de trobar feina és l'objectiu d'aquest recurs, integrat a Rubí Forma. Els orígens de l'OTL es remunten a l'any 1998, quan l'aleshores Institut Municipal de Promoció Econòmica i Social (IMPES) va iniciar un treball de coordinació amb els recursos de salut mental del territori que va donar com a fruit tallers d'aproximació al món laboral, cursos de formació ocupacional i accions de seguiment i disseny d'itineraris formatius i laborals, entre d'altres. El 2006, la voluntat de crear recursos de formació i d'inserció laboral específics per a persones afectades per malalties mentals va promoure l'aparició de l'OTL de Rubí, que també donaria servei a Sant Cugat i Castellbisbal. L'oficina forma part d'una xarxa integrada per 16 dispositius que abasten el 90% del territori de la província.

Des de l'OTL es treballen diferents aspectes, sempre amb l'objectiu de millorar l'ocupabilitat dels usuaris: adquisició de competències curriculars, capacitat d'organització en la cerca de feina, responsabilitat envers el procés d'inserció, importància de la imatge personal, i habilitats relacionals i de comunicació. A més, es visiten les empreses del territori amb l'objectiu d’establir vies de col·laboració i coordinar al màxim la demanda i l'oferta de llocs de treball.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

3
0