Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2020 El 2020, el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional es va celebrar sota el lema "Persones essencials", escollit per les pròpies entitats i serveis de l'àmbit, i amb una programació que s'adaptava a la situació de pandèmia generada per la Covid-19. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

2020

El 2020, el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional es va celebrar sota el lema "Persones essencials", escollit per les pròpies entitats i serveis de l'àmbit, i amb una programació que s'adaptava a la situació de pandèmia generada per la Covid-19.

Va ser una commemoració especial en un any marcat de manera irremediable pel confinament i la posterior convivència amb el virus, que va tenir un impacte especialment dur en el col·lectiu de persones amb diversitat funcional. I és que la situació d'aïllament les va portar a un trencament de les seves rutines diàries, tan necessàries per al seu procés de creixement i autonomia personal.

Els actes van iniciar-se amb una jornada de debat amb entitats i professionals de l’àmbit i també van incloure una sèrie de contacontes sobre diversitat funcional a les llibreries L’Ombra, El Racó del Llibre i Lectors al Tren, així com tallers de sensibilització sobre la diversitat funcional als centres d'educació secundària de la ciutat.

El manifest d'aquest 3 de desembre es va adaptar a les circumstàncies. Davant la impossibilitat de fer un acte multitudinari al carrer, el text consensuat per les entitats i serveis es va convertir en un audiovisual que incorporava la traducció a pictogrames gràcies a la col·laboració de l'entitat RubíTEA.

   

   
Amb motiu de la commemoració, durant les setmanes prèvies al 3 de desembre, l'Ajuntament va emetre a través de les seves xarxes socials vídeos enregistrats per les pròpies entitats i serveis de l'àmbit, on aquests explicaven la seva tasca. Pots veure'ls aquí.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0