Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2019 El Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional 2019 es va celebrar sota el lema "Així és com vull que em tractis!", proposat pels propis col·lectius participants. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

2019

El Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional 2019 es va celebrar sota el lema "Així és com vull que em tractis!", proposat pels propis col·lectius participants.

Amb aquesta frase, les persones amb diversitat funcional van reclamar a la societat empatia, respecte i igualtat de drets. La idea va impregnar moltes de les activitats organitzades i va ser present en el manifest unitari elaborat per les entitats i serveis de l’àmbit, inspirat en la cançó Todo cambia de Mercedes Sosa.

L'acte central de la commemoració es va viure a la plaça del Doctor Guardiet, on es van reunir representants d’APDIR, l’AMPA del Centre Especial d’Educació de Ca n’Oriol, AVAN, el Club Escola de Futbol Can Mir, Rubí TEA, l’ONCE, el Club Esportiu Horitzó 1994, el Servei de Rehabilitació Comunitària, Font del Ferro, DAPSI Rubí i la Llar Ca n’Alzamora.
  

Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional 2019


Entre les diferents propostes programades, va destacar l’exposició La sabata de l’altr@, realitzada per edRa amb la col·laboració de membres dels col·lectius i serveis de l’àmbit. En el marc d’uns tallers previs, els participants van elaborar sabates de fang que simbolitzaven l’empatia necessària a l’hora de tractar les persones amb discapacitat. Entre aquestes obres, se’n va escollir una perquè edRa la reproduís en gran format. La sabata es va poder veure a la plaça del Doctor Guardiet al costat de la resta de peces originals i de tot un seguit de plafons on s’explicava el seu procés d’elaboració. 

Durant la jornada, també es va poder gaudir de les actuacions de Les Anades d’Olla, que van participar-hi amb el Bòjum; de l’Esbart Dansaire de Rubí; i de l’Orquestra de la Diversitat Funcional de l’Escola Municipal de Música Pere Burés. A més, es van instal·lar parades informatives per part de les entitats i serveis de l’àmbit, així com de l’Oficina d’Atenció a la Diversitat Funcional.

Dins la programació del Dia de les Persones amb Diversitat Funcional, el programa Rubí al Dia de Ràdio Rubí va emetre un seguit d’entrevistes de l’alumnat de l’Institut Torrent dels Alous a representats d’entitats i serveis de l’àmbit. Els actes commemoratius també van incloure la representació de l’obra Aquí no paga ni Déu!, a càrrec de l’entitat d’integració social i laboral Femarec.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0