Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mesures de seguretat La situació de pandèmia obliga a mantenir mesures extraordinàries per garantir la màxima seguretat del públic. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Mesures de seguretat

La situació de pandèmia obliga a mantenir mesures extraordinàries per garantir la màxima seguretat del públic.

Mesures individuals de seguretat i higiene


 • Algunes activitats, malgrat ser gratuïtes, requereixen inscripció prèvia per tal de controlar-ne l'aforament. Trobaràs tota la informació sobre reserva o compra d'entrades dins la mateixa programació. A continuació et recordem els canals habituals per als equipaments municipals:

 • Et recomanem portar la confirmació de la reserva preferentment en format digital (al telèfon) per evitar el contacte amb el paper o, si no és possible, portar-la impresa des de casa.
 • En accedir a l’espai, cal recordar la neteja de mans amb els dispensadors de gel hidroalcohòlic habilitat, així com el manteniment en tot moment de la distància de seguretat d'1,5 m amb altres persones que no formen part del teu entorn directe. 
 • L’ús de mascareta és obligatori en tot moment en espais tancats com en espais oberts i a l'exterior sempre que no es pugui garantir una distància mínima interpersonal d'1,5 m.
 • Es prega puntualitat en els horaris d'accés per facilitar l'entrada esglaonada i evitar aglomeracions.
 • Si tens qualsevol símptoma, o bé haver estat en contacte amb algú diagnosticat del virus, et demanem que et quedis a casa per la seguretat de tots els assistents.

    

Altres recomanacions de seguretat


 • Si ets en espais concorreguts amb infants, porta'ls a coll o de la mà. No els perdis de vista en cap cas.
 • Explica'ls-hi quins riscos hi ha, quines coses no es poden fer i com han d’actuar si es perden.
 • Estigues igualment pendent de la gent gran i de les persones amb impediments o dependents.
 • No deixis que els menors s’enfilin al mobiliari públic: escales, portals de les cases, etc.
 • Porta la documentació a sobre. En el cas dels infants, gent gran i persones amb discapacitat psíquica, prepara una fitxa amb les seves dades i un telèfon de contacte, i fes que la portin en un lloc visible per si es perden.
 • Si trobes un menor perdut, acompanya'l immediatament a la Policia o al personal de seguretat.
 • Si vas acompanyat o en grup, acorda un punt de referència fora de la zona on s’acumuli el públic, on tornar-vos a reunir en cas que us separeu o us perdeu.
 • Recorda: en cas d’emergència truca al 112, dona la màxima informació i segueix sempre les indicacions de les autoritats.

      

Comerç segur


Policia LocalPolicia Local i Mossos d’Esquadra sumen esforços un any més en l’operatiu Comerç Segur. Es tracta d’un dispositiu conjunt que es repeteix des del 2006 i que té per objectiu incrementar la presència d’agents a la via pública i el contacte amb els comerciants coincidint amb les festes nadalenques. També es planifiquen controls policials en diferents punts de la xarxa viària, sobretot als accessos a la ciutat i als polígons industrials en diferents horaris. L’objectiu és prevenir furts i robatoris tant a les llars com als establiments comercials o als magatzems.

El dispositiu Comerç Segur s’allargarà fins a la campanya de rebaixes. Aquest reforç policial es fa en moments de gran afluència als carrers i als establiments comercials, amb motiu de les compres habituals durant la campanya de Nadal i Reis i les rebaixes. Són èpoques en què la ciutadania porta més diners a sobre i els comerços i magatzems acumulen més productes.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0