Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festa lliure d'agressions masclistes i LGTBIfòbiques Durant els dies de Festa Major, tindràs a la teva disposició un punt d'informació i professionals itinerants per si necessites suport o assessorament. https://www.rubi.cat/ca/temes/cultura/festes-i-tradicions/festa-major-de-sant-pere/festa-major-2021/informacio-practica/festa-lliure-dagressions-masclistes-i-lgtbifobiques/@@images/image/preview

Festa lliure d'agressions masclistes i LGTBIfòbiques

Durant els dies de Festa Major, tindràs a la teva disposició un punt d'informació i professionals itinerants per si necessites suport o assessorament.

Rubí s’afegeix a la necessitat de donar resposta a les agressions masclistes i LGTBIfòbiques. Sota el lema Respecta'm, la ciutat reclama que totes les persones puguin gaudir d’una Festa Major lliure i segura.

L’assetjament físic o verbal, la intimidació per motius d’orientació sexual, identitat i/o expressió de gènere, comentaris ofensius o degradants, insults, tocaments no consentits, etc, són agressions que cal erradicar amb la implicació de tothom. Aquests comportaments no es poden tolerar.

No dubtis a sol·licitar el suport de les persones de l’organització que van amb una targeta identificativa, dels cossos de seguretat i de les professionals identificades amb armilles liles.

Del 25 al 28 de juny, de 20 a 1 h, trobaràs un punt d’informació a la plaça del Doctor Pearson on t’informaran, t’atendran i et donaran el suport que necessitis.

Recorda, si has viscut alguna agressió i necessites suport, pots contactar amb:

  • Policia Local: 93 588 70 92
  • Mossos d’Esquadra: 93 581 79 00
  • Urgències Mútua de Terrassa: 93 586 67 03
  • Telèfon d’emergències: 112
  • Urgències contra la violència masclista: 900 900 120 (24 h)
        

Respecta'm

         

Protocol davant les violències sexuals en espais públics d'oci


L’Ajuntament de Rubí està treballant actualment en l’elaboració d’un protocol davant les violències sexuals en espais públics d’oci, que servirà per endreçar, definir i coordinar la resposta municipal davant d’una situació de violència sexual en espais públics d’oci i de festes per tal de garantir la prevenció, l’atenció i la recuperació de les dones que es trobin en situació de violència masclista o en risc de trobar-s’hi. L’objectiu és generar espais d’oci nocturn segurs i lliures de violències masclistes i articular una resposta institucional en cas de vulneració dels drets de les dones. Els serveis de Joventut i Igualtat són els encarregats de l’elaboració i implementació del protocol, que s'aborda de manera transversal, amb la implicació de tots els serveis municipals. El procés compta amb el suport de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0