Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Restriccions La Generalitat de Catalunya ha establert noves mesures especials per contenir l'augment de contagis de Covid-19 a tot el territori català. https://www.rubi.cat/ca/temes/coronavirus/restriccions/restriccions/@@images/image/preview

Restriccions

La Generalitat de Catalunya ha establert noves mesures especials per contenir l'augment de contagis de Covid-19 a tot el territori català.

Confinament nocturn


En el marc de l'estat d'alarma activat pel govern de l'Estat, la Generalitat de Catalunya ha aprovat la restricció de la mobilitat nocturna a tot el territori català entre les 22 i les 6 h. Des del 25 d'octubre, queden prohibits tots els desplaçaments i la circulació per les vies públiques dins d'aquest horari.

Les úniques situacions en què es permet la mobilitat són:

 • Assistència sanitària d’urgència.
 • Adquisició de productes farmacèutics per raó d’urgència (a la farmàcia més propera al domicili).
 • Desplaçament per anar i tornar de treballar, amb el corresponent certificat de l’empresa.
 • Desplaçaments de professionals, i personal voluntari acreditat, per fer serveis essencials, sanitaris i socials.
 • Cura de persones grans, menors d’edat, persones dependents, amb discapacitat o especialment vulnerables per motius inajornables (incloent-hi els desplaçaments per necessitats de persones amb trastorns de la conducta, discapacitat o malaltia que requereixin activitat a l’exterior pel seu benestar emocional o de salut amb el corresponent certificat professional).
 • Actuació urgent davant d’òrgans judicials.
 • Retorn al lloc de residència habitual en cas de viatge.
 • Cura d’animals de companyia el temps imprescindible (de les 4 a les 6 h) , amb desplaçament individual proper al domicili.
 • Altres causes de força major o altra situació de necessitat justificada.

Dins d'aquesta mesura, s'estableixen els següents horaris màxims d'obertura al públic:

 • Serveis, comerç minorista i restauració, inclosa la prestació de serveis a domicili, a les 21 h.
 • Espais públics a les 21 h, inclosos els espectacles públics, activitats recreatives i esportives autoritzades.
 • Les activitats culturals podran finalitzar a les 22 h i es permetrà el retorn de les persones assistents entre les 22 i les 23 h.

La limitació horària no afecta els serveis essencials i d’urgència: sanitaris, sociosanitaris, farmàcies, combustibles, emergències i actuacions judicials.

Cal portar el certificat de declaració autoresponsable o qualsevol altre document acreditatiu que justifiqui el desplaçament per presentar-lo en els controls policials.

    

Altres restriccions


Aquesta mesura se suma a les restriccions que ja van entrar en vigor el passat 16 d'octubre i que tenien una vigència inicial de 15 dies. El seu objectiu és incidir en la reducció de l'activitat social i la mobilitat de la ciutadania.

La resolució del govern català recomana que es limitin en la mesura del possible els desplaçaments fora del domicili, així com la circulació per la via pública.

A més, prohibeix les trobades de més de sis persones, llevat que pertanyin al que es coneix com "bombolla de convivència" (persones que conviuen sota un mateix sostre), tant en l'àmbit privat com públic. A les reunions en espais públics, no es permet el consum ni d'aliments ni de begudes.

En relació als centres de treball, la Generalitat demana que es prioritzi el teletreball i les reunions telemàtiques sempre que sigui possible, i que s'adoptin horaris d'entrada i sortida esglaonats. També insta a intensificar les mesures de neteja i desinfecció, garantir la ventilació dels espais i edificis, procurar la distància adequada entre les persones, utilitzar obligatòriament la mascareta i evitar la concentració de persones, ja siguin treballadors, clients o usuaris.

Bars i restaurants han de suspendre la seva activitat, tot i que poden prestar serveis d'entrega a domicili o recollida a l'establiment amb cita prèvia. Estan exclosos d'aquest tancament els restaurants d'hotels i altres allotjaments turístics per a ús exclusiu dels seus clients, així com els que s'ubiquen en centres i serveis sanitaris, sociosanitaris i socials.

A les àrees de servei d’autopistes i altres vies, les activitats de restauració es podran prestar exclusivament mitjançant serveis d’entrega.

Als establiments hotelers, l'aforament dels espais comuns es limita al 50% de l'aforament.

Quant a les empreses de serveis, han de tancar aquelles que impliquin un contacte personal estret, a excepció de serveis essencials, sanitaris o sociosanitaris. Queden excloses d'aquesta limitació les perruqueries, tot i que només podran oferir serveis relacionats amb el cabell.

La resolució del govern català fixa una limitació general de l'aforament dels comerços del 30%, que s'eleva fins al 50% en aquells casos d'establiments minoristes d'alimentació, begudes i altres productes de primera necessitat. En el cas dels locals amb una superfície superior a 400 metres quadrats, l'obertura està condicionada a l'existència de sistemes de control de l'accés i de l'aforament en temps real.

Els comerços que habitualment romanen oberts les 24 hores del dia hauran de tancar a les 22 h i no poden reobrir fins a les 7 h.

Els mercats no sedentaris poden mantenir la seva activitat amb una reducció del seu aforament al 30%.

Tota l'activitat cultural pot continuar durant aquests 15 dies però amb un aforament reduït del 50%, serveis preassignats i un horari màxim de tancament de les 23 h.

Se suspenen les activitats cíviques i comunitàries grupals que impliquin presencialitat, i també han de restar tancats els locals de les entitats veïnals.

Les instal·lacions i equipaments esportius es poden utilitzar sense superar el 50% de l'aforament i amb control d'accés. Queda prohibida, però, la utilització de pistes poliesportives obertes que no estiguin supervisades. A més, s'ajornen les competicions esportives previstes durant aquests dies, a excepció de les oficials d'àmbit estatal, internacional i professionals.

La resolució de la Generalitat obliga al tancament de parcs i fires d'atraccions, així com d'establiments d'activitats lúdiques infantils privades en espais tancats.

Pel que fa als parcs i jardins de titularitat pública i les àrees de joc infantils, poden romandre oberts fins a les 20 h.

Les activitats de salons de jocs, casinos i sales de bingo resten suspeses.

Durant aquests propers dies, els actes religiosos i cerimònies civils, inclosos casaments, serveis religiosos, cerimònies fúnebres, han de limitar l'assistència al 50% de l'aforament.

A més, es prohibeix la celebració presencial de congressos, convencions, fires comercials i festes majors.

Pel que fa a l'activitat docent, les universitats estan obligades a oferir les classes teòriques de manera virtual.

No queden afectats per la resolució ni el transport públic, que ha de seguir operant al 100%, ni la resta d'activitats docents, de lleure infantil i juvenil i d'intervenció sociosanitària.
   

Mesures de l'Ajuntament de Rubí


Més enllà de les mesures adoptades per la Generalitat, l'Ajuntament de Rubí ha decidit tancar les fonts de la ciutat com a acció preventiva enfront dels contagis de coronavirus. La mesura, que ja es va aplicar durant el confinament, es farà efectiva de manera progressiva durant els propers tres dies.

El Consistori, d'altra banda, manté algunes de les pràctiques que es van implantar durant l'etapa de desconfinament, com és el cas de la desinfecció extraordinària als parcs infantils.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

9
1