Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mediació ciutadana Rubí compta des del 2007 amb un Servei de Mediació Ciutadana, actualment ubicat al carrer Maria Aurèlia Capmany, 32-34, baixos. https://www.rubi.cat/ca/temes/convivencia/mediacio-ciutadana/@@images/image/preview

Mediació ciutadana

Rubí compta des del 2007 amb un Servei de Mediació Ciutadana, actualment ubicat al carrer Maria Aurèlia Capmany, 32-34, baixos.

Aquest recurs promou la gestió alternativa de conflictes mitjançant l’ús prioritari de la mediació, tot creant un espai de seguretat, confidencial i no advers en què les parts afectades puguin comunicar-se d’una manera diferent de com ho havien fet fins al moment. Es tracta de gestionar els problemes de manera positiva i, a través del diàleg i la transformació, promoure la convivència.

Els conflictes que poden ser objecte de mediació són aquells que afecten l’ús de l’espai públic i de la proximitat veïnal, els del barri o de la comunitat, aquells entre entitats o associacions i les relacions interpersonals. No ho són, en canvi, els conflictes de tipus familiar, aquells en què no es dona la condició d’igualtat entre les parts ─com ara els casos de violència de gènere─, els conflictes que tenen l’Ajuntament com una de les parts implicades, aquells en què s’hagi iniciat un procés penal o els conflictes escolars.

 

servei mediacio_01.jpg

 

El Servei de Mediació Ciutadana ofereix processos formals de mediació i altres processos de gestió positiva de conflictes en els diferents àmbits de la convivència ciutadana; dona suport, orientació i acompanyament a les comunitats de veïns, i organitza tallers formatius i de sensibilització en la gestió dels conflictes i sobre la diversitat.

Els eixos d’actuació es divideixen en tres etapes: la prevenció i la sensibilització, la formació i la difusió, i la intervenció.

 

Prevenció i sensibilització


Es diagnostiquen i s’analitzen els conflictes, es duu a terme un procés de sensibilització i difusió de la cultura de pau, es dissenyen projectes adaptats a cada cas, com per exemple la creació de la Xarxa Antirumors amb el grup de teatre social o el projecte per conviure a les comunitats de les Torres. I, per últim, es creen espais de diàleg per parlar del conflicte.

 

Formació i difusió


S’organitzen tallers amb les entitats i les associacions, com el Taller Ampas, que té com a objectiu educar des de la connexió. També es fan tallers a professionals i diferents administracions, com el projecte de Gestió de la diversitat enfocat als Drets Humans. S’organitzen també tallers als centres educatius, com el Projecte Antirumors i Gestió de conflictes. Per tal d’arribar a tot el veïnat, també es fan tallers a la ciutadania i es difon la cultura de la mediació.

 

Intervenció


L’objectiu és atendre la ciutadania quan es presenta un conflicte i gestionar-lo. Es treballa de forma individualitzada amb les parts implicades.

 

servei mediacio_02.jpg

 

Les persones interessades a recórrer al Servei de Mediació Ciutadana ho poden fer de tres maneres:

Per telèfon: 93 588 70 00 (ext. 4452)
Per correu electrònic: mediacio_ciutadana@ajrubi.cat
De forma presencial El Servei es troba al carrer Maria Aurèlia Capmany, 32-34, baixos. L’horari d’atenció sense cita prèvia és els dimecres de 15.00 h a 19.00 h i els divendres de 10.00 h a 14.00 h.
  

T'ha estat útil aquesta pàgina?

3
2