Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Treballs en benefici de la comunitat (TBC) Els TBC s’ofereixen com a alternativa per afavorir la integració social de la persona que ha estat sancionada, alhora que generen beneficis col·lectius. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Treballs en benefici de la comunitat (TBC)

Els TBC s’ofereixen com a alternativa per afavorir la integració social de la persona que ha estat sancionada, alhora que generen beneficis col·lectius.

Què són els TBC?


L’Ordenança de bon veïnatge i ús de l'espai públic dona la possibilitat de substituir una sanció econòmica administrativa per hores de treball en benefici de la comunitat. Els TBC s’ofereixen com a alternativa per afavorir la integració social de la persona sancionada, alhora que generen beneficis col·lectius. L’objectiu és responsabilitzar la persona sancionada i possibilitar que faci una acció útil per a la comunitat, que vagi encaminada a la reparació del dany causat. La persona que realitzi treballs en benefici de la comunitat no rep cap remuneració; es tracta d’una activitat complementària, que tampoc substitueix llocs de treball ni competeix amb el mercat laboral. Un cop notificada la sanció, es disposa de 30 dies per demanar acollir-se als TBC a través d’una instància-sol·licitud. En el cas dels menors d’edat, és imprescindible el consentiment de la mare, del pare o dels tutors legals.

Des del Servei de Relacions Ciutadanes i Proximitat es comprovarà si la persona interessada compleix els requisits bàsics per acollir-se a la mesura alternativa. En cas afirmatiu, es procedirà a la recerca del servei més adient en funció de la disponibilitat de places, el nombre d’hores a realitzar, les tasques i el perfil  de l’usuari/a.

Finalment, se signarà un compromís entre la persona sancionada i l’Ajuntament de Rubí i es farà el seguiment del correcte desenvolupament del TBC. En cas que s’emeti un informe favorable, s’arxivarà l’expedient sancionador; en cas contrari, l’usuari/a haurà de pagar l’import íntegre de la sanció.

 

Quines sancions es poden substituir?


Només les de caràcter administratiu que es recullen a l’Ordenança. No ho són, per exemple, les multes de trànsit.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0