Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Entitats del barri El teixit associatiu del barri es fonamenta en tres entitats que tenen l’origen i el centre de les activitats en el territori del Pinar. Cadascuna des de la seva especificitat, totes ajuden a la important tasca de construcció i cohesió social i cultural del barri. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Entitats del barri

El teixit associatiu del barri es fonamenta en tres entitats que tenen l’origen i el centre de les activitats en el territori del Pinar. Cadascuna des de la seva especificitat, totes ajuden a la important tasca de construcció i cohesió social i cultural del barri.

L’Associació de Veïns del Pinar es va constituir l’any 1972 i té el seu origen en la cooperativa de propietaris creada per a la construcció d’habitatges. El seu objectiu és donar solucions als problemes del barri. Després d’anys de treball, l’Associació de Veïns va aconseguir tenir un Pla de Desenvolupament Comunitari, conjuntament amb la Llei de barris, per treballar en la transformació social i cultural del barri i dotar-lo de les infraestructures que li mancaven.

La Colla Gegantera del Pinar sorgeix de resultes del projecte Millora del Barri, que es va desenvolupar arran de la Llei de barris de la Generalitat de Catalunya. La Colla va ser creada el 2006 i té una quarantena de membres i un grup de gralla i percussió propis. Els seus objectius són promoure la participació dels ciutadans i fomentar una imatge positiva del barri a la resta del municipi i a altres poblacions.

La Colla participa en les festes del barri i en les d’altres barris de la ciutat, així com en la Festa Major de Rubí, en el marc de la festivitat de Sant Pere. També participa en diverses trobades geganteres a Catalunya i a altres territoris. 

El Centre Obert Compartir – Grup Maristes és una entitat que té diverses funcions de caire social: oferir instruments integrals que donin recursos i atenció educativa necessaris a infants, adolescents i adults en situació de risc; facilitar recursos i suport educatiu a les famílies per tal de reforçar i potenciar la seva funció com a agent educatiu positiu i focalitzador, i, finalment, prevenir i detectar situacions de risc en els diferents serveis socioeducatius de l’entitat.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0