Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Recursos sobre la COVID-19 per a establiments comercials Indicacions i informació útil per als comerços de Rubí sobre les mesures adoptes per contenir el coronavirus https://www.rubi.cat/ca/temes/comerc/recursos-sobre-la-covid-19-per-a-establiments-comercials/@@images/image/preview

Recursos sobre la COVID-19 per a establiments comercials

Indicacions i informació útil per als comerços de Rubí sobre les mesures adoptes per contenir el coronavirus

AJUTS I SUBVENCIONS
Consulta les diverses mesures en matèria econòmica adoptades per les administracions davant l'impacte econòmic de la COVID-19. 


Noves mesures


Noves mesures per aturar l’increment de casos de COVID-19 a Catalunya - 15 de març [Infografia]

 Resum de les mesures a partir del 15 de març:

Comerç i centres comercials

 • 30% de l’aforament en petit comerç, establiments i centres comercials i mercats no sedentaris que també podran obrir els caps de setmana independentment de la seva activitat. Es manté la limitació horària de fins a les 21 h com a màxim. Finalitza la prohibició d’obertura del comerç no essencial els dissabtes i diumenges.

 • Els centres comercials, galeries comercials i recintes comercials poden obrir amb les condicions següents:

  • Els establiments de més de 800 m2 han de limitar la superfície de venda a 800 m2 i l’aforament al 30% del que correspondria a 800 m2,  i la resta d’establiments al 30% de l’aforament autoritzat.
  • 30% de l’aforament permès a les zones comunes i de pas
  • Establiment de control d’aforament i fluxos tant en els establiments i locals com en els accessos, inclosos els aparcaments.
  • Es restringeix l’accés i l’ús de les zones recreatives, com ara zones infantils, ludoteques o àrees de descans.
  • En el cas d’espais interiors, acreditació de condicions de ventilació i qualitat d’aire reforçades.
  • Es mantenen tancats els locals i establiments de restauració de centres i galeries comercials.

Fires

 • Queda suspesa la celebració presencial de congressos, convencions, fires comercials, festes majors i altres festes que puguin suposar la celebració d'actes amb risc de generar aglomeracions de persones.

Hostaleria i restauració

 • Terrasses: obertes amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. De 07.30 h a 17 h. Resta d’horari per a recollida en establiment o lliurament a domicili.

 • Interiors: oberts amb el 30% de l’aforament, amb bona ventilació natural o forçada i amb una distància mínima de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. De 07.30 h a 17 h. Resta d’horari per a recollida en establiment o lliurament a domicili.


Confinament nocturn a partir del 25 d’octubre de 22 h a 6 h [Infografia]Guies de bones pràctiques i protocols dirigits a l'activitat comercial en establiments físics


Guies.jpg

 

Cartells informatius per a comerços


CartellGencat.jpgDescarrega't els cartells informatius de mesures d’higiene i de prevenció i col·loca'ls al teu comerç.

     

     

 

    

Cartells informatius per a bars i restaurants


cartelesbares.jpgDescarrega't els cartells informatius de mesures d’higiene i de prevenció i col·loca'ls al teu bar o restaurant.

  

     

          

    

Guia comerç online


ecormerce.jpgFas vendes per internet? Consulta la Guia de recomanacions per al comerç online que inclou consells per la preparació de comandes, mesures higièniques i de seguretat.

 

 

  

Altres