Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat El 3 de desembre es commemora el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat i Rubí s'hi suma amb una programació d'actes organitzada per l'Ajuntament amb el suport de les entitats i serveis de l'àmbit. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

El 3 de desembre es commemora el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat i Rubí s'hi suma amb una programació d'actes organitzada per l'Ajuntament amb el suport de les entitats i serveis de l'àmbit.

Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional 2020

El Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional va ser declarat l’any 1992 per l’Assemblea General de les Nacions Unides, mitjançant la resolució 47/3. L’objectiu d'aquesta jornada és promoure els drets i el benestar de les persones amb diversitat funcional en tots els àmbits de la societat i conscienciar sobre la seva situació al conjunt de la ciutadania

Prenent com a base molts anys de treball de les Nacions Unides en l’àrea de les discapacitats, la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, aprovada l’any 2006, ha avançat encara més en els drets i el benestar de les persones a través de l’Agenda 2030 pel Desenvolupament Sostenible i d'altres marcs de desenvolupament internacionals. L’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, entre d'altres, té el compromís de “no deixar ningú enrere” i considera la discapacitat com a qüestió transversal en la implementació dels seus 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

La discapacitat és la condició sota la qual certes persones presenten alguna deficiència (física, mental, intel·lectual o sensorial) que a llarg termini afecta la seva forma d’interactuar i participar plenament a la societat. Una discapacitat és una condició que fa que una persona tingui dificultats per desenvolupar tasques quotidianes que a la resta d’individus no els resulten complicades.

L’estratègia de les Nacions Unides per a la inclusió de la discapacitat constitueix la base d’un progrés sostenible i transformador cap a la inclusió de la discapacitat en tots els àmbits d'actuació d'aquest organisme. D'aquesta manera, referma que la realització plena i completa dels drets humans de totes les persones amb discapacitat és un component inalienable, indissociable i indivisible de tots els drets humans i llibertats fonamentals.

Rubí, el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional es va començar a commemorar el 2015, amb la voluntat de marcar un punt de partida per a una millora de l’atenció i els recursos adreçats a aquest col·lectiu. En aquesta jornada, es posa de relleu el treball diari que desenvolupen entitats, serveis i institucions en suport de les persones amb discapacitat, així com el compromís per seguir avançant cap a una societat plenament inclusiva i accessible. 

   

Programació 2023


El Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional es commemorarà enguany entre el 28 de novembre i el 3 de desembre amb una programació d’activitats organitzada per l’Ajuntament, les entitats i els serveis de l’àmbit. El tema d'aquest 2023 és Escolteu-nos! Nosaltres també..., una frase escollida per les pròpies entitats i serveis que reclama el poder de decisió de les persones amb discapacitat en tots els àmbits de la seva vida.

Descarrega't el programa

Llegeix el manifest

             

Edicions anteriors


T'ha estat útil aquesta pàgina?

2
1