Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mes de les diversitats L’Ajuntament de Rubí, a través del Servei de Ciutadania, impulsa el Mes de les diversitats, una programació d’activitats que té com a objectiu combatre els estereotips i prejudicis i reivindicar la diversitat com un valor positiu i enriquidor. La proposta tindrà lloc entre el 2 i el 30 d’octubre de 2020 i inclou espectacles, tallers, xerrades i exposicions en diferents equipaments municipals. Totes les activitats requereixen inscripció prèvia, la signatura de la declaració responsable Covid-19 i es duran a terme amb les mesures de seguretat pertinents per evitar contagis: gel hidroalcohòlic abans i després de l’activitat, mascareta obligatòria i distància interpersonal d’1,5 metres. Les places presencials seran sempre limitades per garantir grups reduïts. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Mes de les diversitats

L’Ajuntament de Rubí, a través del Servei de Ciutadania, impulsa el Mes de les diversitats, una programació d’activitats que té com a objectiu combatre els estereotips i prejudicis i reivindicar la diversitat com un valor positiu i enriquidor. La proposta tindrà lloc entre el 2 i el 30 d’octubre de 2020 i inclou espectacles, tallers, xerrades i exposicions en diferents equipaments municipals. Totes les activitats requereixen inscripció prèvia, la signatura de la declaració responsable Covid-19 i es duran a terme amb les mesures de seguretat pertinents per evitar contagis: gel hidroalcohòlic abans i després de l’activitat, mascareta obligatòria i distància interpersonal d’1,5 metres. Les places presencials seran sempre limitades per garantir grups reduïts.

#RubiDiversa


Les ombres que conten contes a càrrec de la Cia. El gecko con botas

Espectacle que ens fa viatjar a Indonèsia, a les seves històries, paisatges i música. A través de distintes tècniques d'ombres, en Damián i la Clementina ens expliquen tres contes tradicionals de diferents illes d'aquest país. Posteriorment hi haurà un col·loqui sobre les diversitats.

 

Debat En primera persona, obrint camins a càrrec del Servei de Rehabilitació Comunitària de Rubí del Consorci Sanitari de Terrassa

Projecció del vídeo Tenim molt a dir: en primera persona, obrint camins on apareixen persones diagnosticades d’un problema de salut mental i que expliquen la seva experiència. Després hi haurà un debat.

 

Taller  Estereotips i prejudicis a examen a càrrec de SOS Racisme

Taller de sensibilització sobre les conseqüències que poden comportar els prejudicis i els estereotips com ara l’exclusió i la discriminació social. Dirigit a la ciutadania en general, a partir dels 18 anys.

 • Dimecres 14 d’octubre (18:30 h) – En línia. Durada 1:30 h.
 • Cal inscripció prèvia a ciutadania@ajrubi.cat
 • Amb el suport de la Diputació de Barcelona

 

Cinefòrum - Inch'Allah

Es projectarà la pel·lícula Inch'Allah i posteriorment hi haurà un breu debat sobre la situació que s'hi exposa.

En un camp de refugiats palestí de Cisjordània, Chloé, una jove canadenca, té cura de dones embarassades. La seva relació amb les persones que es troben a banda i banda dels murs i punts de control del camp, farà canviar les seves creences i conviccions.

 

Taller “Saps allò que diuen…?” a càrrec del Servei de Mediació

Aquest taller pretén contrarestar els estereotips negatius, els tòpics i els falsos rumors que circulen sobre la diversitat en general i que dificulten la interacció i la convivència, així com l’adquisició d’habilitats comunicatives i la descoberta de les actituds que afavoreixen la sensibilització basada en el diàleg. Dirigit a la ciutadania en general, a partir dels 18 anys.

 • Dimarts 20 d’octubre (18:30 h) -  Centre Cívic Cruïlla del Pinar
 • Cal inscripció prèvia a ciutadania@ajrubi.cat

Hora del Conte Mimi i la Girafa blava a càrrec de La Maleta de la Lili i la Fundació Nexe

Mimi, una petita girafa acaba de tenir un germanet molt petit de color blau. La Mimi ha de fer front a la burla dels seus amics i a la desil·lusió de tenir un germanet diferent que no pot córrer, ni banyar-se al riu… Mimi amb l’ajuda dels seus pares, anirà descobrint la visió positiva de la discapacitat que la farà gaudir d’altres jocs i vivències molt enriquidores.

 • Per a infants d’1 a 4 anys.
 • Dimarts 27 d’octubre (18 h) - Biblioteca Mestre Martí Tauler
 • Cal inscripció prèvia a: b.rubi.mmt@diba.cat

 

Conferència Quiet a càrrec de Màrius Serra, escriptor, periodista i enigmista català

Màrius Serra ens parlarà del llibre Quiet que va escriure fa 10 anys sobre l’experiència de ser pare d’un fill amb paràlisi cerebral.

 • Dijous 29 d’octubre (18 h) - Biblioteca Mestre Martí Tauler
 • Organitza: Aula Extensiva Universitària de Rubí (AEUR)
 • Cal inscripció prèvia a b.rubi.mmt@diba.cat

 

Marwa. Petita i valenta, de Dina Naser

El documental del mes: La petita Marwa viu en un camp de refugiats d’ençà que va fugir amb la seva família de Síria. L’atenta mirada de la Dina Naser segueix la vida quotidiana de la Marwa, un esperit alegre i obert que no entén de murs ni barrots. El pas de la infantesa a la vida adulta, la portarà a afrontar nous reptes per sobreviure en un entorn on, malgrat tot, la vida continua.

Exposició dels projectesrealitzats per l’alumnat de l’escola edRa

 • Del 13 al 30 d’octubre  - aparador Biblioteca Mestre Martí Tauler

L'escola edRa treballa cada any de manera transversal  temes culturals i socials. Dins del 'Mes de les diversitats', mostren quatre peces realitzades durant el curs passat per alumnat de cicles, tallers d'adults i d'expressió creativa sobre LGTB+. Les peces conviden a la reflexió sobre la multiplicitat -diversitat- de gèneres, sexes i relacions personals amb l’objectiu d’obrir mirades i trencar estereotips.

Cubs de ceràmica

Autors: Alumnat del Taller de Monogràfic de Ceràmica i Escultura

Descripció: Instal·lació feta amb fangs de diferents colors i a diferents temperatures de coccions, sense cap mena d'esmalt ni acabat, donant valor al material com a símil de l'essència de cada persona, allò del que està fet, allò que un és per naturalesa. Una reflexió sobre les infinites diversitats que ens poden trobar i la importància de ser un mateix sense pors ni tabús.

Conte personatges

Autors: Alumnat d'Expressió creativa per a infants 7 a 12 anys

Descripció: Cada infant ha reflectit una persona en diferents tècniques, els més petits
han fet persones diverses de cos sencer i els més grans han fet cares, que un cop tallades, i enquadernades ens permeten "jugar" a fer persones diverses, úniques i els hi permet veure totes les possibles combinacions que podem fer, i fer-ne una comparació amb tots els diferents gèneres i persones amb qui convivim cada dia.

Diversitats

Autors: Alumnat de primer del cicle de grau mitjà Assistència al Producte Gràfic interactiu

Descripció: Rotoscòpia. La varietat d'estils de dibuix i tècniques, aplicades frame a frame pels estudiants vol ser una metàfora de la diversitat d'identitats sexuals i de gènere.

Rostres

Autors/es: alumnat del CFGM Serigrafia

Descripció: Autoretrat col·lectiu. Cada estudiant ha fet el seu autoretrat amb línies de diferents colors, en el mateix paper. El resultat és un retrat en el qual no es reconeix cap cara en singular però els trets dels diferents rostres es relacionen creant un tot integrador i divers, en el qual res sobra i tot es complementa.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

6
2