Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Parlem i actuem sense racisme L’Ajuntament de Rubí amb el suport de l’entitat SOS Racisme ha creat la guia Parlem i actuem sense racisme: un document marc d’abast municipal per abordar el racisme a la ciutat que s’adreça a tothom: als rubinencs i rubinenques a títol individual, a les entitats o associacions veïnals, als i les professionals de l’àmbit social i educatiu i a la plantilla municipal. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Parlem i actuem sense racisme

L’Ajuntament de Rubí amb el suport de l’entitat SOS Racisme ha creat la guia Parlem i actuem sense racisme: un document marc d’abast municipal per abordar el racisme a la ciutat que s’adreça a tothom: als rubinencs i rubinenques a títol individual, a les entitats o associacions veïnals, als i les professionals de l’àmbit social i educatiu i a la plantilla municipal.

Parlem i actuem sense racisme descriu el racisme com a mecanisme estructural d'opressió i els mecanismes mitjançant els quals s'articula en la nostra societat. En el segon apartat del document, s'aborden conceptes claus per entendre com ens comuniquem, i en particular què són les narratives i quin impacte tenen en la nostra manera d'entendre la realitat. Seguidament, s'analitzen breument algunes de les narratives racistes més consolidades a Catalunya i es proporcionen alguns exemples de males pràctiques comunicatives i s’ofereixen mostres de bones pràctiques comunicatives, no discriminatòries i focalitzades a la transformació social, on també s'incorporen les actuacions concretes que es fan a Rubí, com ara la creació de la Xarxa Antirumors.

Finalment, el text inclou propostes dirigides al personal de l'Ajuntament, pensades per facilitar la incorporació de pràctiques comunicatives no discriminatòries i no racistes en la seva feina diària.

El document s'ha treballat amb l’ONG SOS Racisme i la Xarxa Antirumors de la ciutat. La xarxa és un grup motor format per persones, associacions i entitats, entre altres, que col·laboren per a desmuntar rumors, prejudicis i estereotips que dificulten la cohesió social i la convivència intercultural. Les entitats adherides a la xarxa són: Asociación de Mujeres Africanas de Rubí (AMA); Associació Catalano Senegalesa per la Cooperació I la Promoció Social i Cultural (ACSPROCSC); Sala Neus Català;   Asociación Rubí Sociocultural e Integración (ARSI);  SENEGAMBIA; Fundación Vicente Ferrer; Rubí Acull; Asociación de MANDEGANE; Hondureños de éxito i Rubí Solidari.

Parlem i actuem sense racisme  dona resposta a una moció de Rubí Acull, aprovada pel Ple municipal de l’Ajuntament de Rubí.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

2
1